Семейство

Семейната къща за майките на олимпийците в Сочи

Глобалният партньор на Международния олимпийски комитет подкрепя българското участие в зимната олимпиада

28.01.2014г. / 15 15ч.
Аз жената
Снимка: P&G

Снимка: P&G

Един месец преди началото на Зимните олимпийски игри, глобалният партньор на Международния олимпийски комитет Procter & Gamble, и компанията, която стои зад марки като Head & Shoulders и Duracell, обявява подкрепата си към българката, международен шампион по сноуборд – Александра Жекова и нейната майка – Божана Жекова. Компанията изразява признанието си към майките с откриването на Семейната къща за втори път. Семейната къща е част от кампанията „Благодаря ти, Мамо“, която започна по време на Олимпийските игри в Лондон през 2012. Компанията подкрепя всички майки и семейства на олимпийците в Сочи, включително Божана Жекова, майка на Александра Жекова.

Къщата е подарък за майките на олимпийците от целия свят, в подкрепа и услуга на всички спортисти, майки и семейства. Семейната къща създава „дом далече от дома“, където семействата на олимпийците да прекарват заедно в спокойна и приятна обстановка.

Свързани статии

Разположена в Олимпийския парк в Сочи, Семейната къща ще бъде отворена от 8-ми до 23-ти февруари 2014 г. и ще предложи на майките и семействата всичките удобства на истински дом.

„Това е един много вълнуващ и силен момент за мен – да отида в Сочи и да гледам на живо как моята дъщеря Сани се състезава за медал. Това е безценен момент за мен и моето семейство, тъй като винаги съм била далече, когато Сани се е състезавала. Възможността да присъствам на Зимните олимпийски игри Сочи 2014 е сбъдната мечта за мен като майка.„ – споделя Божана Жекова.

„Всички погледи са обърнати към спортистите, които ще участват в Олимпийските игри Сочи 2014, след като официалните списъци вече са обявени,“ допълва Марк Притчард: “Марките като Pampers®, Ariel® и Tide® не живеят за финала, а са с нас всеки ден. Но вярваме, че няма по-силна история от тази на майката, която помага на своето дете да постигне целта си независимо от обстоятелствата по пътя. Затова ние искаме да отбележим този момент, отдавайки почит на човека, който помага на спортистите да стигнат дотам – майката.“

Коментирай