Семейство

Да усъвършенстваме брака си – как?

За да преодолеете разногласията и да поддържате брака си „в добра форма“

22.02.2014г. / 15 30ч.
Илияна Николова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

За много хора не е лесно да запазят добрите отношения в брака. Често с годините обичта не само охладнява, но и се превръща в апатия, а понякога дори в омраза, която завършва с развод. И вероятно малко хора се замислят, че причината не е някъде другаде, а в самите нас. По принцип жените са настроени интроспективно, докато мъжете са реактивни, затова жените са по-склонни да предприемат ефективен подход с цел запазване на добрите отношения.

За да преодолеете разногласията и да поддържате брака си „в добра форма“, можете да го разнообразите с идеите, които ви предлагаме да разгледате.

Планирайте пътуване

Жените са природни „планьори“ на приключения, ваканции и пътувания. Доставя им огромно удоволствие да изпипат и най-малкия детайл в подготовката. Измислянето на общи забавления с партньора може да подобри значително отношенията ви, особено ако се откъсвате по-често от злободневните ангажименти, които са причина за раздорите помежду ви.

Разговори

В семейната психотерапия, а и не само, разговорите са основно средство за изглаждане на разногласия, проблеми и изчистване на недоразумения. Мъжете предпочитат информацията в малки дози и максимално синтезирана, затова не се впускайте в протяжни и сърцераздирателни разяснения. Карайте направо и по същество – той ще го оцени!

Секс

Никога не го пренебрегвайте! Сексът е най-добрият лек за влошените отношения между двама партньори. Ако допуснете той съвсем да изчезне, единственото извинение би трябвало да е, че сте на 70! А дори и тогава, кой знае! Спонтанността е много важна, разчупете рутината.

Свързани статии

Домакинска работа

Много мъже искат да бъдат полезни на половинките си в домашната работа. Не става дума да го пришпорвате да мие чинии, да бърше прах, да пуска пералня, да простира и какви ли не още досадни за мъжете „женски работи“. Но за много мъже е важно да помогнат по някакъв начин на жените си, да се включат в домакинството, да бъдат полезни. Затова разпределянето на задълженията е от голяма важност за подобряване на брачната атмосфера.

Прекарване на време поотделно

В една дълга връзка от голямо значение е всеки от партньорите да знае, че може да подиша въздух насаме, да прекара известно време сам със себе си. Даването на глътка въздух на другия може многократно да увеличи шансовете ви за дълготрайното запазване на добрите отношения.

Децата

Жените имат вродени майчински инстинкти, които се проявяват веднага, щом детето се появи на бял свят. За бащите е нужно малко повече време и понякога „побутване“ от страна на жените. За да заздравите семейните отношения, насърчавайте съпруга или партньора си да прекарва повече време с децата, да участва по-активно във възпитанието и в игрите.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
- ( преди 10 години )
2 rate up comment 0 rate down comment
me ( преди 10 години )
"Много мъже искат да бъдат полезни на половинките си в домашната работа..." на съм съвсем убедена в това нещо ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
pepi ( преди 10 години )
slojna rabota . niakoi polzvat licemerie , drugi se distancirat , az ne moga da igraia cirkove , savsem otkroveno si kazvam i si govoria
отговор Сигнализирай за неуместен коментар