Семейство

Интимни проблеми, които са нормални

Депресия и загуба на сексуално желание

06.06.2015г. / 10 57ч.
Михаела Лазарова
Снимки: istock

Снимки: istock

Има редица проблеми в любовната връзка, които ни карат да поставяме под съмнение взаимоотношенията с партньора. Оказва се, че някои от тези общи проблеми са напълно нормални. Вижте кои.

Скука

Казват, че любовната тръпка трае между 6 месеца и две години и половина. Според учени физиологичното обяснение за това да се чувстваме по-малко ентусиазирани във връзката си с времето, се основава на човешката жажда за удоволствие.

В началото на всяка връзка в телата на влюбените се отделят големи количества допамин. Когато нашите умове са развълнувани и стимулирани, ние сме в любовна еуфория. С времето тя избледнява и остава любовта, уважението, привързаността. Тогава е възможно да усетим скука във взаимоотношенията с любимия човек.

В тези моменти най-често виновен е любимият. Но дали е така? Вместо да хвърляме обвинения, по-важно е да приемем естествено развиващата се обикновеност на живота и да се опитваме всеки ден да внасяме разнообразие във връзката. Затова експериментирайте!

Депресия

Ако твърде дълго време ви е било скучно във връзката и нищо не сте направили да промените рутината, тя може да се превърне в депресия. Много неща могат да доведат до появата на депресия при партньорите, като текущите проблеми във взаимоотношенията, битови проблеми, проблеми с децата и други.

Едни от основните признаци на депресия са изтощение, ниско сексуално желание, нарушен сън, тревожност, намалено самочувствие, раздразнителност, негативност. Понякога депресираният партньор спира да комуникира с любимия и се отдава на „лечение“, което може да се изрази в честа консумация на алкохол, секс с друг партньор, преяждане и други.

Когато усетите, че сте потиснати, помислете какво ви кара да се чувствате така. Поговорете с половинката си, изяснете недоразуменията, ако е необходимо посетете семеен терапевт, но не предавайте връзката си на депресията.

Предателство

Предателството има различни форми. Едни от най-често срещаните в любовта са неспазени обещания, лъжа, навлизане в личното пространство (като проверка на профили в социални мрежи, мейли, проверка на мобилния телефон), изневяра. Степента на предателство често е определяща за съдбата на връзката.

Свързани статии

Загуба на връзка

Загубата на връзка между партньорите се изразява с липса на добра комуникация, липса на ласки като прегръдки, целувки, милвания, говорене на мили думи, отправяне на комплименти.

Редица проучвания са доказали, че любящите взаимоотношения помагат да живеем по-дълго, по-здрави и по-щастливи. Тайната на това да не загубите връзка помежду ви е всеки ден да отправяте малък жест към любимия и той към вас. Да говорите, да разрешавате конфликтите отново с качествена комуникация.

Снимки: istock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
До №1 ( преди 8 години )
Мила моя, публикацията е написана принципно, да покаже на хората какво и защо би могло да се случи, както и какво да се предприеме, за да се решат неприятните ситуации.Но знаем, че всеки човек и живота, връзките му и всичко, околе него, си е индивидуално и уникално: той сам решава как да постъпи. А публикацията е хубава, като базисна стъпка към сложните човешки взаимоотношения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар