Интимно

7 абсолютни лъжи за секса

Нека бъдем малко по-информирани!

02.06.2015г. / 16 10ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Може би си мислите, че сте добре информирани относно секса, но съществуват някои ширещи се лъжи, които подлагат на съмнение знанията на мнозина от нас.

По някаква причина сме склонни да вярваме на митове, които са напълно неверни. За да не се чувствате подведени за тялото си, запознайте се с няколко лъжи за секса, на които никога да не се доверявате!

„Първият път боли“

Въпреки че някои жени изпитват известни неразположения при първия полов акт, сексът не боли. Болката се причинява от психическото напрежение в този момент. Момичетата очакват да ги боли и стягат мускулатурата на вагината си.

Отделно, притеснението възпрепятства образуването на вагинален секрет, което причинява триене на сухо. От това също боли.

Иначе сексуалният акт сам по себе си не би трябвало да е болезнен, смятат специалисти.

„Трябва да можете да достигнете до вагинален оргазъм“

Много жени се чувстват ощетени, защото не успяват да достигнат до вагинален оргазъм. Трябва да ви успокоим, че това е почти невъзможно или ако е възможно се случва доста рядко.

Има много изследвания, които предполагат, че това дори е невъзможно. Така че, не се чувствайте като че нещо не е в ред с вас или с партньора ви.

„Лесно можете да се предпазите от бременност“

Истината е, че винаги има риск от бременност. Можете да забременеете по време на първия си полов акт, по време на цикъл, по време на прием на противозачатъчни и при носене на кондом.

Няма абсолютно никакъв 100-процентов начин да възпрепятствате забременяването. Понякога то просто се случва.

„Размерът има значение“

Размерът на мъжката гордост всъщност няма никакво значение за сексуалния акт. Има много фактори, които влияят повече върху преживяването. Мъжете са обсебени от мисълта за големината на мъжкото достойнство, а покрай тях и жените започват да обръщат внимание на това.

Истинско значение има боравенето с „инструмента“, нали така?

„Вагината се разтяга след много секс“

Няма никакво значение колко често правите секс – вагината ви няма да промени размера си. Онова, което я променя, е естественото раждане. Така че, не се притеснявайте, ако сте малко по-палави от приятелките си! Вагината ви няма да пострада.

Свързани статии

„Мъжете харесват секса повече от жените“

Не вярвайте на този мит. Не само мъжете са нетърпеливи, когато атмосферата се нажежи. Просто мъжете и жените изразяват желанието си за секс по различен начин. Това не означава, че жените са незаинтересовани към това приятно занимание.

Истината е, че мъжете говорят повече за секс и създават впечатление, че единственото, за което мислят, е секс.

„Противозачатъчните предизвикват наддаване на тегло“

Много жени твърдят, че противозачатъчните хапчета ги карат да напълняват. Проучванията показват, че това е възможно при някои жени, но при други се наблюдава отслабване като страничен ефект.

Така че, категоричност не може да има. Това как ще ви се отразят тези таблетки зависи от вашия организъм.

Коментирай