Семейство

Знаете ли, че... Доналд Тръмп има фобия към бацили?

Милиардерът не пие алкохол и никога не е употребявал дрога

09.11.2016г. / 16 23ч.
Михаела Лазарова
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Богатството му се оценява на над 1,6 милиарда долара. Той е четвъртото от общо 5 деца. Роден е на 14 юни 1946 година, зодия Близнаци и е баща на пет деца. През 2004 година бива избран за най-обичания американски милиардер.

Освен към строителния бизнес, Тръмп има интереси и към медиите, дори купува дялове на медийната компания NBC, а за кратко държи правата и върху конкурсите „Мис Вселена“ и „Мис САЩ“. През 2015 година е номиниран като кандидат от Републиканската партия за президент на САЩ.

Днес в рубриката ни „Знаете ли, че...?“ споделяме няколко любопитни факта за него.

Едва 13-годишен той бива изпратен от родителите си във Военната академия на САЩ.

Доналд Тръмп произхожда от заможно семейство. Неговият баща Фред Тръмп развивал бизнес с жилищни комплекси в Куинс, Бруклин и Стейтън Айлънд. Доналд работил за баща си в продължение на пет години, преди да направи своята първа голяма крачка в бизнеса с недвижими имоти през 1974 година.

През 1971 година Тръмп привлича интереса към себе си със своите големи и смели архитектурни проекти.

Знаете ли, че новият американски президент е автор на повече от 50 книги? Първата му книга, „Изкуството на сделката“, е публикувана през 1987 г.

Тръмп е сред популярните личности, които имат звезда на Алеята на славата в Холивуд. Тя е под номер 2327 и е от 2007 година.

Приказката, че богатите също плачат, не е случайна. Въпреки милиардите си, Тръмп е имал доста трудни моменти по отношение на финансите си. Цели 4 пъти негови фирми биват обявени в несъстоятелност.

                                                   Ивана Тръмп

Няма как да подминем и жените му. Новият американски президент си е спечелил славата на голям ухажор. През 1977 година той се жени за бившия модел Ивана Зелничкова (днес известна като Ивана Тръмп). Бракът им приключва през 1991 година, а две години по-късно Тръмп минава отново под венчилото с Марла Мейпълс през 1993 г., от която има дете преди брака им. Според слухове, между двата си брака, Доналд е имал любовна афера с покойната вече Анна Никол Смит.

През 2005 година сключва брак със сегашната си половинка Мелания Тръмп.

През 70-те години е собственик на малък клуб, в който се събирали само отбрани гости. Още тогава Тръмп е във вихъра си на ухажор и често сменя любовниците си. За него е известно, че харесва интелигентните жени и че винаги сравнява партньорките си с майка си – Мери Тръмп.

В едно интервю споделя, че ако е имал възможност е щял да ухажва и лейди Даяна.

Знаете ли, че Доналд Тръмп не пие алкохол? Неговият по-голям брат се бори с този порок цял живот и алкохолизмът е причина за смъртта му (умира през 1982 година). „Научих много от брат ми Фред. Той ми даде пример.“ – споделя бъдещият президент в интервю пред Стив Форбс.

Също така никога не е пушил цигари и не е употребявал дрога.

Свързани статии

Въпреки, че не консумира алкохол, през 2006 година Тръмп пуска на пазара своя собствена марка водка, която той сам определя като „превъзходен продукт, който е красиво опакован. Но „Trump Vodka“ не успява да се наложи на пазара и през 2011 година производството ѝ спира.

Знаете ли, че Доналд Тръмп е гермафоб? Това означава, че 45-ият американски президент изпитва страх от бацили. За него дори е известно, че не обича ръкостискането. Е, след победата му на изборите със сигурност ще трябва да свикне.

Снимки: Reuters

 

 

Коментирай