Семейство

5 грешни любовни съвета

Те биха разрушили всяка връзка

02.12.2017г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В любовта често се изкушаваме да търсим съвети от семейството, приятели, интернет... Въпреки близките ни да искат да покажат своята подкрепа, възможно е да получим от тях объркващи съвети. Споделяме 5 погрешни вярвания за любовта, които могат да разрушат всяка връзка.

„Трябва да намериш по-добра възможност!“

Ползите, скритите интереси, никога не могат да бъдат добра причина за започване или прекратяване на връзка. Ако единствено изгодата от по-добра материална среда ви води, това може да унищожи връзката или брака ви и няма да ви донесе щастието, което сте си представяли.

„Покажете му кой е водещият. Не му позволявайте да ви води за носа!“

В една връзка, партньорите имат различни отговорности и е напълно нормално да се дава водеща роля във взаимоотношенията от време на време. Само взаимното разбирателство и уважение водят до успешен брак и го правят по-стабилен и рационален.

Не бива да има съревнование, желание да се наложиш над другия. Сплотеност и ангажираност на двамата партньори по всички въпроси на връзката. Това е ключът към щастието.

Как „Обичам те“ се променя във връзката?

„Трябва да е много романтичен!“

Психолозите твърдят, че има някакъв романтичен период във всяка връзка, който обикновено преминава след известно време. Партньорите не могат да изживеят заедно цялата си връзка, целия си живот, сякаш се намират в романтичен филм. Няма как целият брак да е във фазата на медения месец.

Всяка връзка има различни етапи на развитие и всяка от тези фази има свои предимства. Романтиката е като огъня – трябва да се подклажда през годините.

„Мълчи си, за да не влошиш нещата.“

Още един погрешен любовен съвет, който трябва да избягвате, ако искате да бъдете щастливи в любовта. Във всяка връзка има конфликтни ситуации. Те няма как да бъдат избегнати и е много важно как ще преминете през тях.

Свързани статии

Добре е разрешаването на проблемите да не се отлага във времето, да не потискаме чувствата си, а да говорим открито за тях. Не играйте ролята на жертва, мълчанието е разрушително.

Какво не бива да споделяте с любимия?

„Проверявайте съобщенията и повикванията на мобилния му.“

Този вид намеса в личния живот на партньора, като постоянни обаждания, четене на съобщения и местоположения за проследяване, се счита за първа стъпка към недоверието към него. Ревността може да бъде също разрушителна.

Помислете какво ви кара да се съмнявате в половинката ви? Ако имате съмнения – споделете ги. Ако съмненията ви са постоянни и ви пречат да бъдете щастливи, просто не сте за тази връзка.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 6 години )
vsi4ko ima pod slunceto , zavisi ot moralnite principi na otdelnite hora
отговор Сигнализирай за неуместен коментар