8 любими рецепти с яйца

2 август 2014 | 12:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
8 любими рецепти с яйца

Приготвяне

Яйцата са много лесен за приготовление продукт, хранителни са, а са и любими на всички. Въпреки противоречивите схващания за тях, те са предпочитани от мнозина, пък и участват в стотици хиляди рецепти като компонент.

Яйцата имат много полезни свойства. Не се страхувайте от тях заради това, че консумацията им повишава холестерола. В умерени количества здравето ви няма как да пострада, напротив.

Този чудесен хранителен продукт е много добър източник на протеини. В белтъка на яйцето се намира повече от половината от този протеин, заедно с витамин В12. Жълтъкът е съдържателят на мазнините и холестерола. Затова ако се притеснявате, че ще повишите холестерола, просто избягвайте жълтъка.

В яйцата се намират още витамини D, В6, Е, К и А. Освен това те са източник на елементи като цинк, желязо и мед – много важни за организма.

Яйцата се считат за много богат източник на незаменими аминокиселини, които не се синтезират в тялото, така че е важно да се набавят чрез храната.

За да се възползвате от богатата палитра от ползи за здравето, която яйцата предоставят, разнообразете менюто си като приготвите някоя от любимите ни рецепти с яйца.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати