Какво те мъчи в любовта?

След като правим секс, не ми се обаждат

Ева Кулева отговаря на въпрос на читателка

28.05.2016г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпрос от читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“

Въпрос:

Здравейте, Ева! Дълго се колебах преди да Ви пиша, но мисля, че имам нужда от професионален съвет. На 34 години съм, от София. Красива, умна и образована съм, с добро материално и социално положение, общителна и забавна. Но по незнайно каква за мен причина, не ми върви във връзките.

В последните няколко години се случва така, че не съм излизала повече от два пъти с някой мъж. В повечето случаи дори не сме стигали до целувка след срещата, и въпреки, че сме си изкарали добре и на него видимо му е било приятно, ако предложа да се видим, той отказва и повече не ме търси. По принцип може би съм леко притеснителна в началото и очаквам кавалерът да предприеме инициатива за сближаване.

Преди около месец обаче срещнах мъж на парти, с който се познаваме от обща група в интернет. След около седмица ме покани на среща – излязохме и си изкарахме страхотно. Бях щастлива, отпусната, себе си. Беше толкова романтично и красиво. На следващия ден ме покани да се видим пак.

Бяхме на разходка и гледахме филм в тях, бяхме заедно във всеки един смисъл, просто нещата се случиха съвсем естествено и красиво. И... пак се получи същото – два дни след това го поканих да се видим и каза, че има работа. Оттогава не сме се виждали и няма и да се видим явно, няма да го моля. Ева, моля те, дай ми съвет. Искам да съм щастлива и да имам нормална връзка. Благодаря ти!

Ева Кулева:

Радвам се, че определяш себе си като „красива, умна и образована, с добро материално и социално положение, общителна и забавна“. Щом е така, явно избираш неподходящи мъже за срещи. Как избираш с кого да излезеш на среща? Или излизаш с всеки, който ти предложи?

На твое място бих си изяснила какво е наистина важно за мен и бих проверила дали мъжа отговаря на тези критерии, преди да се съглася на среща. Например: Привлича ли ме физически на снимките? Образован ли е? С добро материално положение ли е? Иска ли дългосрочна връзка? Приятно ли ми е да си говоря с него по телефона? И т. н.

И чак след като отговоря утвърдително на тези въпроси и усещам, че искам да го видя, бих се съгласила на среща. Казано накратко – повиши си стандартите. Другият ключов въпрос е колко време да изчакаш преди да си легнеш с него. Като правиш секс на втората среща, не се изненадвам, че не ти се обаждат повече.

Дай си време да го опознаеш. Разбери какво иска от вашите отношения. Опознаването обикновено отнема няколко месеца. Мъжът, който има сериозни намерения и те оценява, ще се съгласи да изчака със секса, докато се почувстваш готова. Ако не иска да чака, явно търси само секс.

За по-нагледно и обосновано обяснение защо да не си лягаме с мъжа твърде бързо, гледай 2-те части от лекцията на Mark Gungor – най-забавния свещеник, който съм виждала. Малко е краен на тема мастурбация, но за другите неща споделям възгледите му. Има версии на видеото и със субтитри на български.

Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

* * *

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

 

 

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
за Курти ( преди 7 години )
Съгласен съм с теб за това, че "Или плаши мъжете с нещо, или няма реална представа за себе си."И тъй като повечето хора са лицемери и не им пука за другия човек когото оставят в небрано лозе не си правят труда да му кажат истината в очите преди да изчезнат!И в двата случай боли, но когато знаеш каква е причината евентуално можеш да направиш корекции.В, 35
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
E**ti koucha ( преди 7 години )
Ама тая верно е много плоска......след първата статия, реших да прочета поне още една, за да дам шанс да "прочутият лайф коуч" да блесне в моите очи с поне едно интелигентно изказване, но уви. Съвет да гледа филм за мастурбация? От свещеник? WTF??? Тая Кулева има някви отклонения, ама не знам дали психически или полови...........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Курти ( преди 7 години )
Изобщо не съм сигурен за съветите на ***. Първо, мацката явно вече има достатъчно (възможно е и прекалено) високо мнение за себе си - умна, красива, образована, общителна, добре материално - а пък никой не се интересува... Или плаши мъжете с нещо, или няма реална представа за себе си. Най-добре да помоли най-добрия си приятел - мъж - да
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота