Интимно

Защо флиртът е здравословен за една връзка?

По време на флирт тялото на човек отделя допамин

22.01.2014г. / 11 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Със сигурност си спомняте момента, в който сте се запознали с любимия човек, първата „химична реакция“, последвала от флирта. Флиртът е взаимодействие между двама души, начин да изразиш интерес към другия за по-нататъшни взаимоотношения, било то сексуални или трайна връзка. Обикновено се осъществява с размяната на закачлив поглед, усмивка, мили и закачливи думи, комплименти, докосване и т. н.

За една връзка флиртът е важен, защото това е начин да запазите тръпката в отношенията, да покажете едно по-дълбоко разбиране един към друг. Той е чудесен начин да поддържате еротиката между вас и партньора, да споделяте тайни желания и дори страхове. Флиртът е онази „подправка“, която може да направи връзката ви по-жива, силна и изпълнена с приключения. Ето още няколко добри причини, които да ви накарат да флиртувате по-често с любимия човек.

Побеждавате негативните емоции

В забързаното и натоварено ежедневие последното нещо, от което се нуждаете е пренасянето на целия този товар у дома. Прибирайки се в къщи и срещайки половинката си, вместо да говорите за проблемите на деня – флиртувайте или флиртувайте докато разказвате как са минали последните часове за вас. По този начин няма да дадете шанс на негативните емоции да нарушат романтиката.

Флиртът увеличава увереността и самочувствието и помага да осъзнаете както вие, така и половинката ви, че все още не се приемате за даденост. Обръщате повече внимание на себе си. В повечето връзки настъпва моментът, в който партньорите започват да отделят по-малко внимание на външния си вид, отколкото в началото на връзката.

Свързани статии

Флиртът и комплиментите, които вие си разменяте с партньора, ви карат да продължавате да поддържате добрата си форма и повишава вашето самочувствие, което никога не остава незабелязано.

За да избягате от сивотата и скуката на дългогодишната връзка, трябва да флиртувате. Страстта рано или късно си отива. Но винаги може да ви бъде интересно и приятно, когато си разменяте закачливи реплики с любимия човек и не само вечер, но и денем. Напишете SMS на половинката си с нещо мило, защото не само отсрещната страна ще се почувства добре от това действие, но и самите вие.

Известно е, че по време на флирт тялото на човек отделя допамин, серотонин, адреналин. Това са „щастливи вещества“, които помагат да се чувствате по-добре и любовно настроени.

Коментирай