Интимно

Любовният танц кизомба

Кизомба означава сливане с партньора

27.06.2014г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Правенето на любов има различни измерения. Когато двама влюбени са заедно, те могат да правят любов танцувайки. Танцувайки танго, блус или нашумелия напоследък любовен танц кизомба.

Неговата родина е Ангола. Той е съчетание не само между страстни движения, но и романтична музика.

В него се смесват едни от най-популярните жанрове на танц и музика като традиционната самба с анголско меренге и килапанда – традиционна анголска музика. Това прави кизомба по-модерен музикален жанр, в който се преплитат чувственото докосване, движения на телата на танцуващите, водени от африканския ритъм.

В Ангола има няколко традиционни танца, между които са Semba, Kabetula, Kasukuta, Maringa, Caduque, Rebita, Cidralia, Dizanda.

Те са преобладаващи през 50-те години на миналия век. Малко по-късно, в началото на 80-те, кизомба добива своята популярност. Някои го наричат анголското танго.

За разлика от самба, кизомба музиката се характеризира с по-бавен и обикновено много романтичен ритъм. Извън границите на Ангола, кизомба може да бъде чута и видяна в много португалоезични държави като Кабо Верде (Зелени нос), Гвинея-Бисау, Мозамбик, Екваториална Гвинея, Сао Томе и Принсипи, Източен Тимор, Бразилия, Португалия.

Свързани статии

Любовният танц докосна и западния свят и той става все по-популярен във Великобритания, Франция, Белгия, Испания, Холандия, Люксембург, както и в някои страни от Източна Европа, дори и у нас.

Кизомба означава сливане с партньора. Плавни и гъвкави движения, на фона на магнетична музика напомнящи за страстна любов, море, лято и много красота. Споделяме кратко видео, което ще ви представи магията на любовния танц.

Коментирай
Свободно време