Интимно

Какво мъжете не знаят за вагината

Влажността на вагината зависи от месечния цикъл

09.08.2014г. / 15 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Знаете ли, че жените могат да еякулират също, като мъжете? Честотата на това явление е различна. Възможно е при някои дами да се проявява често, а при други, никога да не се случи.

Докато пенисът има няколко основни функции, то вагината е многоаспектна и винаги има какво да се научи за нея. Следващите редове са за всички мъже, които искат да научат малко повече за женската сексуалност. 

Жените също могат да достигнат до ерекция

При мъжете част от еректилната тъкан е изградена от двойка тръби наречена корпус  Cavernosa. Тази двойка тръби се среща и при  жените в областта на клитора. Това означава, че клиторът също може да достигне състояние на ерекция, когато жената е сексуално възбудена.

Еректиралият клитор  набъбва, става в пъти по-чувствителен, увеличава размера си и става малко по-зачервен. Притокът на кръв се увеличава и във вътрешността на влагалището.

Вагината има серия от гънки и по време на възбуда може да увеличи дължината си приблизително със същия размер, като пениса.

Разбира се това е трудно да се види, но не и да се усети, тъй като усещанията на жената стават още по-силни и възбуждащи. 

Влажността на вагината зависи от месечния цикъл

По време на сексуална възбуда влагалището на жената се овлажнява. Това е съвсем нормално и това е един от първите признаци на прилив на кръв към гениталиите.

Степента на овлажняване на влагалището може да бъде повлияна не само от това как е стимулирана жената от своя партньор, но и от месечния цикъл. През периода на овулация е много по-вероятно вагината да отделя хлъзгава течност.

Тази маточна слуз се секретира по време на овулация всеки месец. Ето защо овлажняването на вагината не винаги е пряко свързано със сексуалната стимулация. 

Свързани статии

Вагина има балансирано рН

Средата на влагалището е естествено кисела и  равнището на рН около 4,5. Спермата  е с рН приблизително около 8. По този начин се неутрализира средата във влагалището, за да могат сперматозоидите да оцелеят по време на своето "пътуване".

Но твърде честия секс и еякулация във вагината може да наруши рН баланса и това да е причина за появата на бактериална вагиноза, която се характеризира със свръх растеж на някои видове бактерии във влагалището. 

Жените могат да достигнат до сексуална възбуда  по време на сън

Според проучване на Journal of Sex Research около една трета от жените могат да достигнат до силна сексуална възбуда, дори оргазъм по време на сън.

Нощната възбуда се появява редовно по време на така наречената РЕМ фаза на съня, за която са характерни редица физиологични промени. 

Коментирай
6 rate up comment 6 rate down comment
Петкан ( преди 9 години )
За влагината разбрахме - сега чакаме инструкций и за задният двор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 9 години )
Свободно време