Интимно

Важни съвети за младоженци

Как да запазите отношенията през първата критична година?

02.10.2014г. / 17 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Има огромно значение как започва бракът. Важно е най-вече за двойки, които са предприели решаващата крачка преди да са прекарали достатъчно време заедно, преди да са живели заедно и преди да са научили за специфичните черти на характера на другия в определени ситуации.

Истината е, че колкото по-добре тръгнат нещата, толкова по-голям е шансът бракът да е успешен.

Има някои съвети за младоженци, които са общоважащи и биха били полезни в скрепяването на брака.

Отнасяйте се внимателно един към друг

Това е може би първият и най-важен съвет за младоженци, който бихте чули. През първата година от брака се случват едни от най-запомнящите се моменти, които могат силно да сплотят семейството, но могат и да го разрушат в самото начало.

Не започвайте брака си с лошо начало.

Не губете индивидуалността си

Важно е да сте заедно като двойка, но също е важно и да не се потапяте прекалено много в „ние“ формата.

Човек не трябва да губи индивидуалността си и да пренебрегва себе си. Това няма нищо общо с компромисите, които всяка двойка прави. Важно е да се запазят хобитата, интересите, приятелите извън брака. Така той става още по-щастлив и дългосрочен.

Намерете двойка, на която се възхищавате и следвайте примера й

Ако сте късметлии може и да не ви се наложи да търсите, а да имате една такава двойка до себе си. Полезно е, защото добрият пример винаги е и добър учител. От една щастлива двойка можете да научите много за добрите отношения, за това как да ги изградите и запазите.

Обсъждайте вашата двойка-ментор, разсъждавайте върху техния пример и се стремете да изградите свой модел за подражание, на който един ден вашите деца да се възхищават.

Свързани статии

Създавайте си спомени заедно

Миговете отлитат като сън, но това, което ги прави специални и незабравими са именно хубавите спомени. Някои от тях ще се проявят по естествен път, а за други ще трябва да помогнете малко. Затова никога не отминавайте подходящите моменти, не чакайте само празници, на които да си направите снимка или да разкажете история.

Всеки момент е ценен и ако ви е доставил удоволствие, постарайте се да го запомните подобаващо.

Общувайте честно и открито

Комуникацията е много важна в една връзка, а в брака е повече от съществена. Говорете ясно помежду си, избягвайте лъжата и тайната. Разбира се, всеки човек си има тайни, затова не е необходимо да разкривате всичко. Но не пазете дълбоки тайни, които биха навредили сериозно на отношенията ви ако бъдат разкрити. Рано или късно носят лош късмет.

Вярвайте в любовта си

През първата година на брака ще има някои сладки, но и някои трудни моменти. Затова поставете на пиедестал любовта. Доверете й се и я почитайте. Бъдете сигурни във връзката си. Не позволявайте на други да се намесват в отношенията и приятелството ви. Това създава несигурност, която би могла да развали връзката без да съществува реална причина за това.

Коментирай
Свободно време