Семейство

Индийски съвети за щастлив брак от семейство с 87 години стаж

Коя е тайната на щастливия и дългогодишен брачен живот

05.11.2012г. / 14 45ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Най-вярната съпружеска двойка са индийци – 107-годишният Карам и неговата съпруга 100-годишната Катари Чанд. Те са прекарали в щастлив брак 87 години. По този повод са вписани в Книгата за рекордите на Гинес.

Свързани статии

Семейството живеело първоначално в Пенджаб, а днес прекарва дните си в английския град Бредфорд. Според Гинес това е двойката с най-продължителен брачен стаж в света.

Те имат 8 деца и 28 внуци. От опита си в семейния живот двойката споделя, че смехът и грижата един за друг са ключът към успешният брачен съюз. Карам казва: „Моят фокус е в това, постоянно да разсмивам Катари. Обичам да й разказват вицове и да виждам усмивката на лицето й. Да бъда смешен е моят начин за романтика.“

Освен това той смята, че е важно мъжът и жената да прекарват дълго време заедно, да се обичат, да бъдат честни и верни, да не спират да се опитват да разберат своята половинка, да си помагат и да се поддържат в трудни ситуации. Не по-малко важно е да се примирим с досадните навици на другия, да бъдем толерантни и да не се дразним от дребнави неща. Двамата са вегетарианци и водят здравословен начин на живот.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )
hihihihihih i nie dvamata s BOKO sme taka, o6te ne sme jeneni , ama si go obi4kam ludo moeto milo me4ence hihhihhi
отговор Сигнализирай за неуместен коментар