Интимно

Знаци, че сте повече приятели, отколкото любовници

Кога страстта си е отишла?

07.01.2015г. / 15 49ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Има една поговорка, че е добре да се омъжиш за най-добрия си приятел. Така ще сте на една вълна до края на живота си, ще се разбирате, ще знаете от какво има нужда другият и всичко ще е по-лесно!

Да, ама не! Идеята да сте най-добри приятели невинаги върви ръка за ръка с любовта. Приятелството често пъти измества страстта. После да не се чудите къде изчезна интимността, някъде там в спомените!

Как да разберете дали с партньора си сте повече приятели, отколкото любовници?

1. И двамата ставате твърде неспокойни, когато излизате с приятели-младоженци

Ако покрай младоженци ви става неудобно и искате да си тръгвате по-бързо, това може да е знак, че за вас любовта и интимността са позабравени чувства. Фактът, че ви става неудобно покрай нововлюбени двойки говори, че сте поставили връзката си на заден план.

2. Когато прегледате списъка с SMS-ите си за седмицата, 4 от 5 са за храна

Ако преобладаващата тема за разговор между вас двамата е „какво ще се купува за вечеря“ или „има ли нещо в хладилника“, а още по-лошо – „кои сметки са платени и кои не“, това е ясен сигнал, че отношенията ви са се пуснали по битово течение, в което любовта се дави все повече из мътните води на ежедневието.

3. Времето преди лягане е отредено за сън, а не за секс

Дните, в които сте заспивали в прегръдките на другия, са вече отминали? Значи може би вече сте просто приятели, които спят в едно легло. Ако сте престанали да взимате душ заедно, да бръснете краката си през ден и да затваряте вратата, докато сте в тоалетната, направете си сметка къде е отишла страстта ви.

4. Предпочитате да гледате филм, отколкото да излезете някъде

Толкова е лесно просто да легнете на дивана и да пуснете телевизора или плейъра. Преди сте давали мило и драго да излезете някъде заедно на среща, на бар, на кино, на разходка в парка, а сега просто нямате желание за нищо. По-лесно е да си седите вкъщи, да се смеете на някой глупав филм, без да се стараете в това какво ще кажете.

5. Не можете да си спомните кога за последно сте си правили романтичен подарък

Ако времето, в което сте си подарявали романтични подаръци е отдавна отминало и дори не можете да си спомните за него, може би е време да се притесните за интимния си живот и да помислите с какво да го съживите.

Масажи, цветя, бижута? Къде отидоха тези подаръци?!

Свързани статии

6. Прагът на хленченето е значително намалял

Помните ли, когато сте мрънкали за това как гаджето ви е намокрил миглите ви и е развалил красивия ви грим за срещата ви в специалния ресторант, който сте избрали? Е, ако сега мрънкате за това, че отново трябва да вечеряте със свекървата и свекъра или пък за това, че мразите единствения му грозен чифт дънки, това е повече от знак, че приятелските отношения са надделели пред любовните.

7. Правите всякакви гадни неща пред другия

Например, епилирате космите под мишниците си, почиствате ноктите си. Някои дори не затварят тоалетната, когато са вътре!

8. Разменяте си всякакви битови реплики от сорта на „кой ще разходи кучето?“ или „твой ред ли е да ходиш до магазина днес?“.

Този вид антиинтимна комуникация означава, че сте много повече приятели или съквартиранти, отколкото интимни партньори.

9. И двамата заглеждате други хора

Инстинктивното търсене на искра у другите е характерен белег, че между вас вече няма такава. Заглеждането на други привлекателни индивиди от противоположния пол и още по-лошо – споделянето кой ви е харесал и кой не, говори за тотална липса на интимен интерес към половинката.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Ani ( преди 7 години )
Това са глупости и почти нищо не е вярно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 4 rate down comment
... ( преди 9 години )