Интимно

Разлики между зрелите и незрели двойки

Незрелите взаимоотношения създават страх от миналото, докато зрелите имат време само да обичат

05.05.2015г. / 14 27ч.
Михаела Лазарова
Снимка:  thinkstock

Снимка: thinkstock

Любовта е всичко, от което се нуждаем в живота. Страстна, изгаряща, понякога болезнена, тя ни кара да се чувстваме живи. Когато започвате нова връзка, със сигурност си задавате куп въпроси. Някои от вас биха добавили, че те имат хубава зряла връзка с партньора.

Но дали е така? Вижте няколко съществени разлики между зрялата и незряла връзка. Знайте, че няма значение от колко време сте с любимия човек. Взаимоотношения, които съществуват от години, също могат да бъдат незрели.

Незрелите взаимоотношения пораждат въпроси, докато зрелите дават отговори.

Двойките, чиито взаимоотношения могат да се нарекат незрели, изпитват съмнения към всичко, като дали половинката ги обича, дали им изневерява, дали думите, които чуват са истина, колко време ще продължи тяхната връзка и т. н.

В зрелите взаимоотношения подобни съмнения липсват, тъй като има ясни отговори. Партньорите са сигурни в любовта си един към друг и няма съмнения за коректността помежду им.

Когато една връзка не е зряла, в нея има празнота, която е съпроводена с постоянни притеснения. Това се случва, когато липсва внимание от страна на единия партньор към другия, има страх да споделиш своите емоции, чувства, страхове, за да не загубиш любовта.

В едни зрели взаимоотношения влюбените не оставят пукнатини помежду си, защото любовта им ги запълва. Те умеят да комуникират, отдават еднакво внимание и ласки един към друг, проявяват разбиране и т. н.

Незрелите взаимоотношения създават страх от миналото, докато партньорите със зрели отношения имат време само да обичат.

Страх от минали любови, бивши половинки, съмнения в чувствата на партньора. В незрелите двойки е често срещан страхът към появата на бившата половинка на партньора. Зрелите не се чувстват застрашени от миналото, защото те са уверени в себе си и в любовта на любимия човек.

Незрелите връзки се състоят от един човек, а зрелите от двама.

Във връзки, които не са зрели има два индивида, които не са напълно завършени. Тези две половини се опитват да направят едно цяло. Опитват се да доминират помежду си, търсят себе си в партньора, без да намират това, от което се нуждаят.

В зрялата връзка има две завършени личности, които се стремят да бъдат заедно и всеки може да следва своите страсти и интереси без да пречи на другия. Заедно създават нещо хубаво и голямо.

Свързани статии

Хората с незрели взаимоотношения губят своята мотивация, докато тези със зрели правят двойката по-мотивирана.

Всеки поне веднъж в живота си е бил в любовна връзка, която е била възпираща за него в много отношения. Постоянен контрол, завист към успехите и стремежите на партньора и т. н. Незрелите взаимоотношения не създават връзка, в която двамата партньори развивайки се в своята сфера се стремят да постигнат успехи, от които ще има ползи за връзката.

Обикновено единият партньор е доминиращ и той действа демотивиращо на другия. В зрелите връзки, партньорите се мотивират един друг, ценят постиженията си и се гордеят с тях.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
3 rate up comment 2 rate down comment
Данчо от жк"Мла ( преди 8 години )
При незрелите двойки,много неща стават през дрехите,при зрелите без дрехите....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар