Интимно

4 абсурдни мита за вагината

Не им вярвайте!

31.05.2015г. / 14 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Вагината е едно от най-интимните места от женското тяло. Тя е не само сексуален символ, но и символ на женското плодородие. Нейното здраве е крехко и всяка жена трябва да се грижи старателно за него.

Познаването на анатомията на вагината помага за подобряване на интимните преживявания. Но по отношение на вагината съществуват и много митове. На кои не трябва да се доверявате никога?

Мит №1 – Ананасите ще ви накарат да миришете по-добре отдолу

Има много твърдения, че храната влияе върху уханието на вагината. Според много митове и легенди, ако ядете ананас или пък ванилия, вагината ви ще мирише по-приятно.

Това граничи с фантастиката и не е вярно. Вагината има своя миризма, която невинаги е приятна.

Ако е особено неприятна, това е показател за вагинална инфекция.

Няма официално изследване, което да доказва, че храната влияе на вкуса и миризмата на вагината. Така че, вместо да се тъпчете с разни храни за добър мирис, поддържайте изрядна хигиена и няма да имате проблеми с неприятната интимна миризма.

Мит №2 – Всички вагини изглеждат по един и същи начин

Всяко тяло се различава по съществени белези. Тук роля в голяма степен играят гените. Както всеки друг орган, така и вагината не може да бъде еднаква при всички жени.

Лабиите се различават по цвят, големина и съразмерност. През последните години пластичната хирургия започна да предлага процедура за скъсяване на лабиите с цел по-привлекателен вид. Това наложи някакъв стандарт в известен смисъл, който потиска и притеснява доста жени с по-големи срамни устни.

Лекарите обаче са категорични – няма точно определен медицински стандарт, който да определи кои лабии са красиви и кои – не.

Свързани статии

Мит №3 – Активно трябва да почиствате вагината си

Вагиналните промивки променят естественото pH на тялото, а от това страда вагиналната флора. Тя представлява здравословна среда, която пречи на болестотворните бактерии да навлизат във вагиналния канал.

Достатъчно е да миете вагината си с мек сапун и вода. Каквато е интимната ви миризма след това, такава би трябвало да се счете за нормална.

Мит №4 – Твърде много секс разтяга вагината

Това е очевиден мит и не трябва да му се доверявате. Забележителни промени във вагината, според лекарите, се случват при раждане. Никой не може да си съперничи с размерите на бебешката главичка, излизаща през родилния канал.

Така че, не се притеснявайте да правите толкова секс, колкото ви се иска.

Коментирай
5 rate up comment 1 rate down comment
UGZ ( преди 8 години )
na dnes.bg komentarite razcepvat, a tuk se sybrali tri kifli na kryst da se oplakvat. ai (cut)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време