Интимно

Кога е време да потърсите помощ от сексолог?

Когато имате незадоволителен сексуален живот

13.12.2015г. / 10 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Липса на либидо, занижено сексуално представяне в леглото... Това са само част от проблемите в секса, с които много двойки се сблъскват. Рядко търсят помощ от специалист, а всеки ненавременно решен проблем, води след себе си много други. В кои случаи е добре да се консултирате със сексолог? Вижте в следващите редове.

Проблеми с ерекцията

Проблемите с ерекцията на партньора ви не са нещо дребно, което може да подминете. Ако той не приема медикаменти или не страда от физическо заболяване, вероятно еректилната дисфункция се дължи на нещо друго. Обърнете внимание на това колко често половинката ви има еректилни проблеми и колко продължават във времето. Ако това се случва в продължение на седмици, със сигурност трябва да се консултирате със сексолог.

Незадоволителен сексуален живот

Въпреки че в една стабилна връзка сексуалният живот не би трябвало да е основния мотив за вашето щастие, сексът във връзката е важен. Недоволството в спалнята е причина за пораждането на други проблеми и най-общо казано е рецепта за бедствие във взаимоотношенията. Ако искате да запазите връзката и да намалите шанса някои от двама ви да потърси удоволствие при друг партньор, най-добре се посъветвайте със сексолог.

Болезнен акт

Сексът трябва да ви доставя удоволствие. Ако вие или партньорът ви чувствате необичайна болка по време на полов акт, вероятно имате здравословни проблеми.

Консултацията със сексолог ще ви помогне да намерите най-добрите медицински базирани съвети, да ви насочи към специалист, да ви посъветва за техники, които може да прилагате, за да извлечете максимума в леглото.

Не достигате до кулминация

Всеки път ли достигате до оргазъм по време на секс? Понякога се случва да изпитваме удоволствие, но не и да достигнем до връхната точка. Но когато това зачести се превръща в проблем. Има много и различни причини, поради които вие или половинката ви да не може да свършите. За да изпитвате отново удоволствие от секса, добре е да се посъветвате със сексолог.

Свързани статии

Мислите, че сте пристрастени към порното

Гледането на порно е нещо нормално и много двойки докато се забавляват в любовната игра обичат да го правят на фона на порно филми. Те помагат по някакъв начин да освободим своето Аз, да дадем тласък на еротичните си фантазии и да ги споделим с партньора. Но в някои случаи гледането на филми за възрастни би могло да се превърне в пристрастяване. Тогава е добре да се потърси помощ от сексолог.

Коментирай