Интимно

Как да кажете на приятелка, че мъжът й изневерява?

Не пожелаваме на никого!

29.10.2014г. / 16 18ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Никой не е застрахован от изневяра – нито вие, нито близките ви. Ако ви се случи да разберете, че гаджето на близка приятелка й изневерява как бихте постъпили?

Тези моменти и решенията, които предполагат, са трудни и неудобни. Ако се случи да разберете или видите, че някой мами близък ваш човек, трябва да му кажете. Но как?! Изборът е труден, подходът още повече.

Много хора се чудят дали изобщо да се бъркат в отношенията на другите, но и много решават да се намесят. Въпросът е как точно да го направите? Има ли подходящ начин за поднасяне на такава неприятна новина?

Бъдете честни

Не говорете с недомлъвки и не увъртайте – просто карайте направо! Новината е изключително неприятна, така че дори да шикалкавите, няма да направите нещата по-лесни за понасяне.

Уверете се, че сте сами с приятелката си и й кажете цялата истина, която сте научили. Не използвайте груби думи, защото можете да нараните чувствата й. За да не влошите нещата още повече, не си украсявайте историята и не използвайте фрази от типа на : „Нали ти казах?!“.

Представете доказателство

Ако не сте сигурни в това, което възнамерявате да споделите, по-добре не го казвайте! Не се доверявайте на слухове или на това, че сте зърнали половинката на приятелката си с друга жена. Това не означава автоматично, че задължително може да се говори за изневяра.

По-добре проучете каква е ситуацията и ако откриете нещо нередно, тогава споделете с приятелката си доказателствата, които сте събрали. В противен случай пускането на фитили може да влоши връзката без повод.

Попитайте приятелката си дали е забелязала нещо нередно

Ако тя каже „да“, можете да споделите онова, което сте разбрали. Ако не е забелязала никаква промяна, ще трябва да подхванете тежката артилерия и да й отворите очите, само при условие, че сте сигурни в думите си!

Свързани статии

Говорете с гаджето й

Ако той има съвест, нека намери сили и начин да каже на приятелката ви какво е направил. Щом не се страхува да прекрачи доверието й по този начин, ще трябва да постъпи мъжки и да се сблъска с гнева и последствията от постъпката си.

Покажете й

Ако вече знаете, че половинката на приятелката ви й изневерява и дори знаете, че това не е еднократна случка, най-добре я заведете и й покажете какво се случва. Това е най-красноречивият начин да кажете истината – без недомлъвки, без увъртания – чистата истина, болезнена и натурална.

Покажете съпричастие

Много хора действат приповдигнато в такива случаи – казват на приятелките си със задоволство от разкритието на изневярата без да си дават сметка, че това боли. Ако обичате приятелката си, въздържайте се от подобни изблици. Покажете й, че тази случка засяга и вас и че и вас ви боли от тази обида.

Коментирай
11 rate up comment 1 rate down comment
zdr ( преди 9 години )
Нищо на никого не казвайте и не показвайте.Няма светци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар