Интимно

Грешки, които ви пречат да го задържите до себе си

С какво отблъскваме мъжете без да искаме?

01.03.2016г. / 14 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Много жени съсипват връзките си без да искат. С действията и думите си отблъскват мъжете без да го осъзнават. Мислите си, че правите всичко възможно, за да го задържите, а в крайна сметка той ви напуска. Защо става така?

Има някои неща, които не трябва да правите във връзката, ако искате да задържите половинката си!

Не се дръжте като негова майка

Жените имат инстинктивен порив да се грижат за мъжете си. Това е в майчинската ни природа. Мъжете от друга страна непрекъснато дават поводи да се грижим за тях с непорасналото си поведение, но това е отделен въпрос.

Ако непрекъснато го карате да ви усеща като майка пазителка, а не като половинка и любовница, той ще ви зареже.

Не се съмнявайте в мечтите му

Много е важно за един мъж мечтите му да са оценени подобаващо от жената до него. Дори да смятате, че мечтата му е глупава, поддържайте го, подкрепяйте го. Мъжкото самочувствие има нужда от това.

Не му намирайте кусури

Непрекъснатото намиране на кусури смазва самочувствието и в даден момент изтласква мъжа извън обятията ви. Ако той постоянно усеща вашето неодобрение и старанието ви да го промените, изтъквайки недостатъците му, той ще намери някой, който истински да го оценява такъв, какъвто е.

Не го посрещайте вкъщи без усмивка

Трудно е да се усмихвате понякога, особено след тежък ден, изнервен скандал или нещо, което той е направил.

Но посрещането на мъжа с усмивка е от огромно значение, особено ако имате деца. Цялото ви внимание вероятно е отправено към тях, а когато той е посрещнат негативно на всичкото отгоре, чувствата му ще започнат да се изпаряват.

Не го задушавайте с обич

Обратното действие също е пагубно. Прекаленото задушаване не води до никъде, а отблъсква. Не се престаравайте – просто бъдете искрени и естествени.

Не му се доверявате

Вярата на жената е от огромно значение за мъжа. Ако искате да го задържите повече до себе си, ако истински оценявате качествата му, но се чудите къде грешите – това определено може да е едно от слабите ви места – липсата на вяра.

Опитайте се да не сте мнителни и да му вярвате повече.

Не го уважавате

Огромна грешка. Уважението е много важно, стига да не го е изгубил безвъзвратно по някаква причина. Иначе липсата на уважение е една от основните причини за развод, според проучванията. Ако двойката не се уважава, нищо друго не е в състояние да скрепи връзката, дори децата.

Не го обезкуражавайте

Когато не сте съгласни с някоя идея на мъжа ви сте склонни да го обезкуражавате, да му казвате, че няма да се справи или че идеята е глупава. Спрете да го правите преди да е потърсил одобрение някъде другаде.

Снимки: istock

Коментирай