Интимно

Защо жените напускат мъжете, които обичат?

Чувстват се самотни

07.04.2016г. / 17 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта е нещо, без което не можем. Всеки мечтае да срещне точната половинка, но знаем ли как да я задържим до себе си? Понякога ние жените избираме да напуснем връзката си и мъжа, когото обичаме. Защо? Ето няколко основателни причини.

Чувстват се самотни

Да бъдеш във връзка и да се чувстваш самотен, може би е едно от най-тъжните неща, които могат да се случват в любовта. Една жена иска да се чувства така, сякаш тя е от значение за половинката си. Ако тя не вижда подкрепа от страна на партньора си, няма причина да продължава да бъде част от тази връзка.

Когато се намират в сериозни взаимоотношения, жените вярват, че половинката е целият им свят. От друга страна има мъже, които са склонни да не бъдат 100 процента отдадени на любимата си и на връзката им.

Тогава жената започва да се чувства необгрижвана, безполезна, самотна. Когато срещу своята любов и внимание не получава същото, тя избира да си тръгне.

Не са изслушвани

Жените обичат да говорят, особено след дългия работен ден, когато остават насаме с любимия си. За тях е важно и да споделят своите чувства, емоции, да изкажат например несъгласие с нещо и искат да бъдат чути. Жените се нуждаят от приемане, уважение и подкрепа.

От друга страна кавалерството е майсторство, което малко мъже владеят. В него се включва именно добрата комуникация и това да умееш да слушаш, да създаваш обратна връзка.

Когато насреща си вижда празен поглед, неразбиране и липса на подкрепа, жената се усеща така, сякаш партньорът ѝ я е приел за даденост. Любовта е борба, доказване, съпричастност. Ето защо една жена може да избере да напусне човека, когото обича.

Не се чувства секси

Мъжете са сексуални същества. Когато искат секс, те много бързо са „готови“. За разлика от тях жената има нужда от интимност, любовна игра, чувства, да усеща, че е силно желана от партньора си. Рутината в секса е като целувката за края на една връзка. Жените се нуждаят от спонтанност, от това да бъдат ухажвани отново и отново.

Понякога настъпват моменти, в които жената разбира, че вече не е толкова силно желана от любимия си. Това я кара да се чувства по-малко привлекателна и секси. Ето защо тя избира да продължи по друг път, независимо, че обича половинката си.

Свързани статии

Изневерили са

Изневярата винаги се случва с причина. Жените са склонни да предприемат тази стъпка, когато са лъгани в любовта или им липсва емоция, подкрепа, страст във връзката. За тях изневярата е като вид бягство, като начин да намерят това, от което се нуждаят. След изневяра те често избират да напуснат своите настоящи партньори.

Снимки: istock

 

Коментирай