Интимно

Когато осъзнаеш, че имаш връзка с мамино синче...

Какво следва нататък?

08.08.2016г. / 17 58ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Започвате нова връзка, всичко е прекрасно, той е прекрасен, но в един момент нещата се задълбочават. Лека-полека осъзнавате, че май имате нещо повече от връзка с мъж – имате връзка и с неговата майка!

Много е лошо, когато осъзнаеш, че имаш връзка с мамино синче. Това според много жени е най-неприятният вариант. Всемогъщата майка започва да завзема живота ви като двойка. Намесва се във всичко, контролира, наставлява, знае най-малките подробности.

Донякъде е нормално да съществува ревност между майка и снаха, но ако положението бъде изпуснато от контрол, с връзката ви е свършено.

От друга страна уважението и близостта на мъжа с майката е важно, защото те изграждат представата му за здравословна връзка с бъдещата му партньорка.

Не бързайте да действате така, сякаш режете тотално връзката с майка му. Това може да има обратния ефект. Майчината фигура винаги ще бъде важна за един мъж. Затова трябва да действате стратегически.

Напишете всичките си мисли на лист хартия

Така е много по-лесно да вербализирате след това всичко, което имате да му казвате. Ще ви е по-лесно и да си изясните много неща за вас самите. Опитайте се да очертаете всички гледни точки, не само вашата.

Очаквайте той да заеме отбранителна позиция

Мъжете, които са мамини синчета обикновено не го осъзнават. Ето защо ако го застреляте с мнението си, той вероятно ще заеме отбранителна позиция. Имайте го предвид и не започвайте да го нападате със скандали. Това също ще ви изиграе лоша шега.

Обяснете му с кое точно не сте съгласна и върху какво искате да работите като двойка в бъдеще. Опитайте се да очертаете допустимите граници, в които майка му да е допусната и кои пространства ще са си само ваши.

Насърчете го да поеме отговорност за себе си

Мъжете, които са обгърнати от майчино внимание често не могат сами да поемат отговорност за себе си. Не само това, но и не могат да се грижат за себе си, да взимат решения без да се допитат до мама, не предприемат важни стъпки.

Ето защо е важно вие като негова партньорка да му вдъхнете кураж и да го накарате да повярва в себе си и във възможностите си. Насърчете го да се доверява на собственото си мнение, да бъде по-самоуверен, да ви бъде опора.

Оставете го да се конфронтира с майка си

След като сте поговорили надълго и нашироко за цялата ситуация с вас като двойка и майка му като светилник, който висне над вас, оставете партньора си да се конфронтира с нея. Малко вероятно е внасянето на нови правила и развалянето на статуквото да не даде никакви отражения.

Ответната реакция сигурно ще е бурна и ще се изискват сили и нерви, докато вие и той успеете да се справите с отпора. Но е важно мъжът ви да го осъзнае и да покаже позицията си, а не да го правите само вие.

Внимавайте какво и колко споделяте

Важно е да не сте отворена книга. Това важи както за вас пред партньора ви, така и за вас като двойка пред неговата майка.

Бъдете пестеливи откъм информация и споделяне на чувства. Не става дума да криете всичко и да сте потайни, но бъдете по-рационални и обмисляйте какво не е необходимо да се споделя и просто го спестявайте. По-полезно е.

Снимки: iStock

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Силвия ( преди 7 години )
Най - много мразя мамините синчета! Едно е да обичаш майка си и да я уважаваш, а друго е да се оставя майка му да го командва и да му звъни по 100 пъти на ден! Трябва да има някакви граници! Като например,когато имате деца, майка му да не се меси във възпитанието им и да остави родителите да възпитават децата си! Ако имат нужда от съвет, те ще го поискат от нея при нужда!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар