Интимно

5 момента, в които е OK да откажете секс

И няма от какво да се притеснявате!

11.10.2016г. / 17 14ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Много хора твърдят, че сексът оправя всичко. Винаги трябва да сме готови за секс и винаги той може да се окаже ключето към щастието.

Някои хора се боят да откажат секс на партньора си, защото смятат това за нечестно и обидно. Сексът в неточния момент обаче може да се окаже още по-голяма грешка и да накара и двамата партньори да се чувстват по-зле от очаквания краен резултат.

Кои са моментите, в които спокойно имате пълно право да откажете секс?

Когато се карате

Не вярвайте на разни митове, че сексът след караница е още по-хубав и възбуждащ. Истината е, че за повечето хора не е такъв. Този тип правене на секс е приятен и възбуждащ само за хората, които имат нужда от подобна сексуална стимулация.

Според проучванията, повечето хора изпитват истинска неприязън към партньора си след бурен скандал и последното нещо, което искат да правят в този момент е секс. Ето защо специалистите съветват да не правите секс тогава, ако наистина не ви е до това. Имате пълното право да откажете това желание на партньора си и не е нужно да чувствате вина за това.

Не сте в добра форма

Живи хора сме и невинаги се чувстваме добре. Може да ви боли глава, да сте пипнали грип или да страдате от друг вид неразположение или заболяване. Тогава изобщо не сте длъжни да правите секс, само защото партньорът ви иска.

По-добре го откажете и признайте истинските аргументи на партньора си. Ако правите секс в този момент, това ще се окаже не толкова приятно изживяване и за двама ви. По-добре го отложете за по-приятен момент.

Снимка: iStock

Не сте в настроение

Понякога просто нямате настроение за секс и в това няма нищо лошо. Вместо да се правите, че всичко е наред – признайте си го! Така няма да се измъчвате и да правите нещо против волята си. Вярно е, че сексът в същността си е приятно занимание, но не и в моменти, в които не ви е до това. Тогава може да ви се стори ужасно, особено против волята ви.

Обяснете на партньора си, че просто не сте в настроение за това. Няма нищо лошо да признаете този факт, защото така ще избавите себе си и партньора си от нежелани преживявания – такива, които иначе би трябвало да бъдат върховни и безкрайно приятни.

Партньорът ви бърза

Някои хора нямат търпение да преминат към същинската част от една връзка, най-вече когато тя е в самото начало. Ако не сте готови да станете интимни с партньора си, въпреки че той силно настоява – не го правете. Изобщо, сексът не трябва да е нещо, което да правите по задължение.

Под стрес сте

По правило, сексът е метод за намаляване на стреса. По време на секс и особено след оргазъм се отделя серотонин – хормон на щастието. Но ако не се чувствате добре, просто не го правете.

Коментирай