Свободно време

Психологически трикове, с които да привлечете хората към себе си

Забравете за оплакванията

24.08.2020г. / 09 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има хора, които имат силна харизма и магнетизъм. Те са интересни, когато говорят, забавни са и е удоволствие да бъдеш в тяхната компания. Този тип хора дълго се помнят, защото притежават нещо, което много други биха искали, но не се стремят да развият в себе си.

Способността да бъдеш забелязан, харесан и заобиколен от много хора. Това може да са приятели, нови бизнес партньори, а защо не и обожатели. Вижте няколко психологически трика, с които да спечелите чуждото внимание.

Имате нужда от голяма мечта

Или поне от няколко цели, които да следвате. За да накарате хората да мислят, че сте уникални и да могат да ви оценят, трябва да имате причина да съществувате, да сте интересни не само на себе си. Амбиции, цели, желание да променяте нещо в този свят, в себе си.

Дали да станете по-добри в това, което правите, дали ще е да помагате на другите и т. н. Защото човек без мечти е като книга без идея. Кой би искал да го „прочете“.

Бъдете уверени

За да бъдете харизматични, трябва да бъдете уверени. Смело, но и отговорно вземайте решения. Разчитайте на себе си, не очаквайте винаги помощ от другите. Не забравяйте да бъдете добър оратор и комуникатор. Не само поведението, но и речта има силно влияние върху доверието, което ще заслужите. Избягвайте думи като „предполагам, надявам се, може би, най-вероятно.“

Снимка: istock

Забравете за оплакванията

Бихте ли се възхищавали и бихте ли искали да бъдете в обкръжението на човек, който само се оплаква? Разбира се, че не. Харизматичните личности имат позитивно мислене. Избягвайте критиките, оплакванията и отрицателните теми.

Дори и не всичко да върви гладко в живота ви, започнете разговор, който ще донесе удоволствие на вас и събеседника ви.

Не използвайте прекалено много жестове на тялото

Вашето поведение трябва да демонстрира увереността ви. Езикът на тялото е много важен, когато искате да се харесате. Поправете стойката си, движете се със самочувствие, когато разговаряте не ръкомахайте твърде много, бъдете балансирани между физика и психика.

Свързани статии

Станете добър разказвач

Много хора смятат, че способността да се направи почти всяка история интересна е талант. Но това невинаги е така. Това умение може да бъде развито. Говорете с увереност, не прекалено високо, но с ясна дикция.

Добавете чувство за хумор, самоирония и разбира се не забравяйте езика на тялото. Не се притеснявайте, ако понякога вашата история не бъде приета за особено забавна. Говорете на теми, в които знаете че ви е силата, които са интересни за обкръжението ви. Така хората ще ви слушат с интерес.

 

Коментирай