Интимно

Любовни съвети, които объркват

Любовта идва, когато най-малко я очаквате

01.04.2017г. / 11 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Динамиката на живота ни кара да търсим постоянно отговори на нещата, които ни се случват. Често се водим от клишета, наречени съвети, които почти винаги ни отвеждат в грешната посока. Кои любовни съвети са объркващи и защо?

„Ако веднъж е изневерил, винаги ще изневерява...“

Това понякога може да се окаже истината, но не забравяйте, че все пак всичко зависи от самата личност и това дали става въпрос за любов или не. Зависи от конкретната ситуация, от конкретната криза във взаимоотношенията.

Когато анализирате фактите, комуникацията помежду ви, причината да се случи изневярата, тогава най-точно можете да си дадете сметка дали той ще ви измами отново.

„Вярвайте на своя вътрешен глас...“

Няма съвет, който да ви обърка повече. Когато се намирате в ситуация да прекалявате с мислене и анализиране, вашият вътрешен глас се превръща в стотици различни гласове. Тогава често се взема и погрешното решение.

Затова, ако имате възможност да отложите вземането на решението или някой може да ви посъветва – направете го.

„Любовта идва, когато най-малко я очаквате...“

Това е един от най-лошите съвети, които може да дадете на човек, който активно търси любов или да отправите към себе си като мисъл. Въпреки че нямаме изцяло възможност да влияем на събитията, които ни се случват в живота, не бива да затваряме сърцето си, за да чакаме. Излъчването винаги подсказва, когато някой търси партньор, особено при жените.

Разбира се, идеята за любовта не трябва да се превръща и във фикс идея, която да ни кара да се чувстваме потиснати от факта, че нямаме половинка до себе си на този етап. Да, възможно е любовта да дойде като гръм, да ви разтърси, но това не означава, че трябва да спрете да я търсите.

Свързани статии

„Всеки заслужава втори шанс...“

Не! Има хора в живота ни, в любовните ни връзки, които не заслужават втори шанс. Партньорът, който ви мамеше постоянно, този, който ви потискаше емоционално, този, който ви малтретираше, не ви зачиташе като личност. Всички те не заслужават втора възможност да бъдат обичани от вас.

„Истинската любов преодолява всички препятствия...“

Невинаги, защото светът, в който живеем не е така идеален, както ни се иска. Истината е, че невинаги и най-силната любов успява да се справи с предизвикателствата на живота. Въпреки това, не бива да забравяме, че една връзка се нуждае от постоянно захранване, усилия, търпение и страст.

Сложните ситуации са тези, които ни помагат да видим истинското лице на човека до себе си и да преценим колко голяма е любовта ни.

Коментирай