Интимно

Двойките, които пият заедно, са по-щастливи

Еднаквите предпочитания към питиетата повишават трайността на връзката

16.04.2017г. / 15 42ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Обичате ли да се прибирате вечер след работа и да си налеете по едно уиски с половинката си? Може би пък не си падате по алкохола, но пък и двамата обожавате да си налеете по едно разхлаждащо безалкохолно след дълъг работен ден?

Няма значение какво точно пиете. Важното е да пиете едно и също и то с удоволствие. Еднаквите навици, свързани с пиенето на питиета повишават успеваемостта на връзката и усещането за щастие на партньорите.

Двойките, които имат еднакви предпочитания към питиета остават заедно за по-дълго.

Това установява изследване, публикувано в Journals of Gerontology B:Psychological Sciences. Учените анализирали данните на 2767 двойки за периода 2006-2012 година. Двойките били интервюирани, пише Real Simple, относно техните навици, свързани с пиенето на алкохол или безалкохолни напитки.

Въпросите включвали уточнения относно вида, количеството на питиетата, кога двойките предпочитали да пият и какви са били отрицателните черти на този навик върху техните отношения или бракове.

Изследователите установили, че двойките, които имат едни и същи навици в пиенето или се въздържат еднакво от пиене, са с по-нисък риск от преждевременно приключване на връзката.

Свързани статии

Във връзките, в които само единият партньор пие е много по-вероятно отношенията да се охладят и единият партньор да остане недоволен от връзката си.

Авторите на изследването обясняват, че двойките, които пият заедно променят нагласата си към живота по сходен начин, което им помага да изглаждат проблемите си.

В заключение учените казват, че дори при тези обстоятелства не е препоръчително двойките да разчитат на алкохола в опазването на взаимоотношенията си.

Снимка: iStock

Коментирай