Интимно

5 грешки в любовта, които самотните майки допускат

Пречат на щастието в любовта

01.06.2017г. / 12 33ч.
Илияна Николова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Да си самотна майка не е лесно. Много жени допускат редица грешки, опитвайки се да предпазят, както себе си, така и децата си от бъдещи грешки. Разводът или раздялата оставят трайни емоционални белези у жената и нейните деца и е напълно нормално грешки да бъдат допуснати след това. 

Кои са 5-те най-често срещани грешки на самотните майки, които пречат на тяхното щастие? 

1. Чакат твърде дълго със срещите след раздялата. 

Повторното навлизане в тайнствения свят на срещите и любовта е травмиращо за повечето самотни майки, особено когато са били сами твърде дълго. Забързаното ежедневие и родителските задачи, които заемат по-голямата част от живота на една жена, отглеждаща децата си сама, ѝ пречат отново да започне да се оглежда за любовта. 

Сложно е и няма точна рецепта за това кога е най-добре да започнете да се срещате с мъж след раздялата с бащата на децата ви, но колкото повече отлагате това, толкова по-трудно ще става. 

2. Вкопчват се в първия, който им обръща внимание. 

Специалистите съветват в момента, в който сте готови за любов отново, да опитате с няколко срещи едновременно. Така ще можете да сравните партньорите, с които се срещате и да прецените кой е най-подходящ. Не сте длъжни да се ангажирате веднага.

Важно е да осъзнаете, че положението ви не е толкова отчайващо и винаги има надежда за любов. Не се впускайте стремглаво във връзка с първия, който ви е обърнал внимание. Така рискувате да направите още грешки след предишната си раздяла. 

3. Започват със срещите прекалено рано. 

Наистина няма точна рецепта за това кога след раздялата е най-добре да започнете със срещите. Със сигурност обаче не трябва да е много скоро, след като сте приключили предишната си връзка, най-вече, ако тя е била с бащата на децата ви. Емоционално жените не са готови за следващи любовни предизвикателства толкова скоро. 

4. Стават интимни прекалено рано. 

Сексът може да почака, особено след като сте преживели раздяла или развод скоро и най-вече, ако имате деца. Самотните майки стават емоционално уязвими и често правят грешката да бъркат секса със закрила или сигурност. 

5. Представят децата прекалено рано. 

„Здрасти! Аз съм самотна майка! Искам да се срещаме, харесвам те!“ Ако кажете подобно изречение на мъж още на първите няколко срещи, не очаквайте той да се появи отново на вратата ви, освен ако не е лудо влюбен във вас от пръв поглед.  

Снимка: pexels

Коментирай