Интимно

Извинения, които ви пречат да правите секс

Спрете да се лишавате от интимност заради тях

10.11.2017г. / 09 41ч.
Илияна Николова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Сексът е прекрасен. Той има редица ползи за здравето и психиката. Сексът прави връзката с партньора здрава, повишава самочувствието ви, помага в изгарянето на калории, бори стреса и още куп позитиви.

По много причини обаче хората непрекъснато си намират извинения да не правят секс.

Неща, които мъжете забелязват по време на секс

Суетата, стресът, работата, децата, парите – всичко това разваля настроението ни и намалява либидото.

Спрете да се лишавате от секс заради следните извинения. Тези обстоятелства винаги ще присъстват в живота ви. Това не означава изобщо да не правите секс.

Заради умората

Една от най-честите причини за отказа от секс е умората. Животът на съвременния човек е белязан от умората. Тя ще присъства в ежедневието ви винаги и затова не може да е извинение за въздържанието от секс. Даже напротив – сексът ще ви тонизира и ще ви помогне да преборите хроничната умора.

Заради заетостта

Някои хора пренасят работата си вкъщи и тя е едно от извиненията за отказ от секс. „Имам работа, сега не е подходящ момент“ е извинението, което много партньори чуват от половинките си. Спрете да го правите, ако искате да запазите връзката си хармонична.

Заради стресиращата работа

Някои хора не пренасят работата си вкъщи, но пренасят стреса от нея в дома. Това натоварва психиката и пречи да се отпуснат. Забравете за това извинение и се впуснете в интимни игри още тази вечер. Ще се почувствате по-добре.

Стрес заради пари

Вярно е, че недостигът на пари е сериозен фактор в нагласата и самочувствието, но това не трябва да пречи на сексуалния живот. Стресирани сте заради сметките, които трябва да се платят, кредитите и още куп други разходи. Нормално е да сте под напрежение. Разпуснете го със секс.

Не сте на една вълна

При много двойки този проблем е налице. Единият от партньорите не е в настроение за секс по едно и също време с другия. Не се отказвайте от секса заради това. Направете усилия да разгорещите партньора си.

Жените анонимно за най-мразените секс пози

Скука

Скуката в секса при дълготрайните връзки е често срещан проблем. За да я преборите винаги можете да опитате нови техники, нови места за сексуални удоволствия и нови секс пози. Изненадайте партньора си и ще се убедите колко ще се промени скучният ви сексуален живот.

Заради менструалния цикъл

Много жени се притесняват да правят секс, докато са в цикъл. Доста мъже също имат скрупули да го правят. Няма обаче никакви медицински причини, поради които да трябва да се откажете от секса в този период от месеца. Ако преодолеете психологическите бариери ще разчупите сексуалния си живот и в този момент.

Не се чувствате привлекателни

Запомнете – това е само в главата ви. Партньорът ви надали мисли така, щом е с вас.

Болни сте

Това, че сте пипнали някои вирус не ви пречи да правите секс. Напротив – изследванията показват, че сексът повишава имунната система, което ще ви накара да преодолеете настинката по-бързо.

Заради многото скандали напоследък

Няма по-добър завършек на скандала от хубавия секс. Ще се сдобрите много бързо и ще забравите за какво изобщо сте се карали. След скандал хормоните бушуват, което ще направи усещанията ви още по-наситени.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 6 години )