Лято с Az-jenata

Рецепта за пилешки пържоли с мед и горчица

27.08.2012г. / 13 59ч.
Аз жената
Рецепта за пилешки пържоли с мед и горчица

Чудите се какво да сготвите за вечеря? Ето една лесна и много вкусна идея…

Ако се чудите какво да сготвите за вечеря или пък сте поканили гости, които искате да впечатлите, то имаме чудесно предложение за вас! Представяме ви една бърза, лесна и страшно апетитна идея за пилешки пържоли с мед и горчица. Пържолите се пекат на скара, но за максимално вкусен резултат ви препоръчваме да ги приготвите с грил-тиган Делимано, който можете да видите ТУК. А, ето и самата рецепта.

Необходими продукти за 4 порции:
4 пилешки филета от  гърди (по около 200 г всяко)
2 супени лъжици дижонска горчица
1 супена лъжица мед
3 супени лъжици майонеза
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Втрийте всяко филе със солта и черния пипер. Ако са по-дебели, сложете ги в найлонов плик и ги начукайте внимателно с дървен чук за пържоли. Наредете ги в тавичка. В купа смесете горчицата, меда и майонезата. Бъркайте, докато се получи хомогенна смес. Залейте пържолите и от двете страни и оставете за около час в хладилника. Загрейте грил-тигана Делимано до средна температура. Тъй като той е с незалепващо керамично покритие, ще са ви нужни само няколко капки мазнина. Всяка пържолка се пече до златисто и обръщате. Не е нужно да обръщате по няколко пъти, защото с грил-тиган Делимано ястията се пекат равномерно. Изпечените филета поставете в съд без да ги покривате. Така ще останат още по-хрупкави и апетитни.

Чудесна гарнитура към ястието са печените зеленчуци. Само забършете грил-тигана с домакинска хартия и наредете зеленчуците. Може да ползвате тиквички, моркови, патладжан, лучени кръгчета, гъби или каквито зеленчуци обичате. Само ги посолете, не е нужно да ползвате мазнина. Ястието се сервира топло, като може да украсите със ситно нарязан магданоз по края на чинията.

Тази и още много вкусни рецепти се приготвят наистина лесно с грил-тиган Делимано. Както казахме, той е с керамично покритие, което не позволява на храната да залепне. Освен това тя запазва максимално витамините, минералите и ароматите си. В следствие на което, вие готвите вкусно, здравословни и със значително по-малко количество мазнини.

Грил-тиган Делимано може да поръчате от ТУК още сега. И побързайте, защото до 31 Август към него ще получите и подарък шпатула.

Коментирай