Лято с Az-jenata

Рецепта за домашен сладолед с банани

10.09.2012г. / 15 54ч.
Аз жената
Рецепта за домашен сладолед с банани

Вижте как да си приготвяте сладолед и още много вкусотийки вкъщи.

На лятото му се вижда края, но пък сезонът на сладоледът няма да отмине скоро. Ние поне си признаваме, че редовно си хапваме от студеното изкушение, но най-много го обичаме, когато е домашно приготвено. Всъщност да си направиш сладолед вкъщи изобщо не е трудно. Ако не ви се вярва, вижте тази лесна рецепта за домашен сладолед с банани, пробвайте я и сами ще се убедите.

Необходими продукти за 4 порции:
500 мл пълномаслено прясно мляко
100 мл течна сладкарска сметана
3 яйца
150 г захар
3 банана

Обелете бананите, нарежете ги на парченца и ги пюрирайте в кухненски робот. Ние ви препоръчваме да ползвате Тъндърстик на Топ Шоп, който може да се ползва и като робот, и като блендер. Повече за него вижте ТУК.

Свареното и охладено мляко сложете в блендер. Добавете сметаната, захарта и банановото пюре. Разбъркайте за около минута. Добавете и яйцата и пак разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Разпределете сместа в купички (за предпочитане пластмасови) и сложете във фризера. След 40 минути разбъркайте енергично съдържанието на всяка една купичка, за да разбиете ледените късчета. Правете това на всеки 30 мин, докато сладоледът стегне напълно. Може да го украсите с парченца банан, бисквити и топинг по ваш вкус.

Ето колко лесно се прави сладолед вкъщи! А освен него, можете да си приготвяте и още много вкусотии за нула време, ако си имате верния кухненски помощник Тъндърстик. Той представлява няколко уреда в едно – кухненски робот, ръчен миксер, сокоизстисквачка, пасатор, блендер, ренде и мелница. Само сменяте приставките и си имате уреда, който ви трябва.

С Тъндърстик като блендер приготвяте сладолед, плодови десерти, шейкове, италианско капучино, супи, майонеза, сосове и дори домашна храна за вашето бебче. Като кухненски робот пък, съвсем лесно режете, кълцате, пасирате, миксирате и разбивате лед. Независимо дали готвите по рецепта или пък се доверявате на въображението си, с Тъндърстик всичко става бързо и забавно.

Ако още се колебаете, недейте! Защото сега Тъндърстик може да бъде ваш на страхотна цена -15%!

Така че, побързайте да си го поръчате от ето ТУК. Превърнете готвенето в истинско удоволствие! Спестете си време, което да посветите на себе си или на любимите си хора.

Коментирай