Меню

Гювече с риба тон

26 юли 2010 | 11:55 | Аз жената
Добави в любими
250 г риба тон 
1/2 буркан стерилизирани домати (3 домата) 
4 яйца 
1 стрък зелен лук / малка глава стар лук 
1 стрък целина / 2 с. л. риган 
1 скилидка чесън 
3-4 стръка магданоз 
4 с. л. краве масло 
1 щипка захар 
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Чесънът се счуква, магданозът се нарязва на дребно. Доматите се пасират заедно с нарязаните целина (риган), лук, захарта и се посолява. Рибата тон се изцежда от мазнината, разпределя се по равно в 4 гювечета, поставете и по една супена лъжица краве масло във всяко. Изсипете и сместа с доматите по равно. Поставете ги във фурна за 15 минути на 200 градуса. След това счупете по едно яйце и се доизпича, докато се забули. Приятно похапване!

Снимка: thinkstock

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Пиле в гювече
Кайма в гювече
Гювече с картофи и спанак
Гювече “Диет”
Джулбастия в тестено гювече
Гювечета по ориенталски
Гювечета по шопски

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай