Меню

Триъгълни банички с пържена тиква

13 октомври 2010 | 13:19 | Аз жената
Добави в любими
400 г кори за баница
1 кг тиква „цигулка“
100 г захар
100 мл олио
100 мл вода
1 чаена лъжичка канела
2 ванилии

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Настъргваме 1 кг тиква на едро ренде. Поставяме в тенджерка и посипваме 100 г захар. Добавяме 100 мл олио и 100 мл вода. Запържваме докато изври водата. Поръсваме 1 ч. л. канела и 2 ванилии. Оставяме сместа да се охлади. Разстиламе корите за баница и върху всяка слагаме от изпържената тиква. Прегъваме на триъгълни банички. Редим в намазана с масло тавичка. Върху всяка баничка слагаме малко парченце краве масло (колкото грах). Печем във фурна на 180-200 градуса. След като извадим готовите банички от фурната, напръскваме с вода и завиваме с кърпа. При поднасяне се поръсват с пудра захар.

Участва в конкурса Всичко с тиква

* * *

Кейк с тиква и черен шоколад
Лесен сладкиш с тиква и ориз
Сладкиш с тиква “Вси Светии”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай