Меню
Готварство

Постен зелен боб по северняшки

19.11.2011г. / 21 27ч.
Ивет Лолова
Постен зелен боб по северняшки

Продукти:
1 кг зелен боб
сол, олио – 2 с. л.
чесън, магданоз и копър

Приготвяне:
1. Измийте, отрежете връхчетата и нарежете бобените шушулки на 2-3 части. Бланширайте го, като го потопите във вряща подсолена вода за 7 минути от завирането на водата.
2. Излейте водата. Поставете боба в цедка и го охладете под течаща студена вода.
3. Сварете го в тенджера под налягане за 10-12 минути.
4. Прецедете го в цедка.
5. В дълбока тенджера сгорещете олиото и запържете боба за около 20 минути.
6. Изключете котлона и без да махате тенджерата подправете боба на вкус със сол, 3-4 счукани скилидки чесън, нарязани на дребно копър и магданоз. Похлупете с капак.
Сготвен по този начин зеленият боб е изключително вкусен. Вкусът напомня на задушени гъби.

Опитайте още:

\n


Коментирай