Продукти:
400 г риба
2 глави лук
1 морков
2 домата
1/4 глава целина
5 суп. лъж. олио
1 лимон
2 яйца
черен пипер
сол
магданоз
дафинов лист

Приготвяне:
Почистената и измита риба се вари в подсолена вода заедно с почистените зеленчуци цели или на едри парчета и дафиновия лист. Когато се посварят (след около 35-45 мин.) рибата се изважда, почиства се от костите и се нарязва на парченца. Бульонът се прецежда и се смесва с рибените късове. Връща се на котлона. Добавя се черният пипер на вкус. Чорбата се застройва с разбити яйца и се поднася с лимон и магданоз.

Коментар от Венета Шишкова, София: "Препоръчвам Ви да добавите на чорбата подправката за риба дивисил. Придава невероятен аромат. Пробвайте!"