Готварство

Рибена чорба

Рибена чорба

Продукти:
400 г риба
2 глави лук
1 морков
2 домата
1/4 глава целина
5 суп. лъж. олио
1 лимон
2 яйца
черен пипер
сол
магданоз
дафинов лист

Приготвяне:
Почистената и измита риба се вари в подсолена вода заедно с почистените зеленчуци цели или на едри парчета и дафиновия лист. Когато се посварят (след около 35-45 мин.) рибата се изважда, почиства се от костите и се нарязва на парченца. Бульонът се прецежда и се смесва с рибените късове. Връща се на котлона. Добавя се черният пипер на вкус. Чорбата се застройва с разбити яйца и се поднася с лимон и магданоз.

Коментар от Венета Шишкова, София: "Препоръчвам Ви да добавите на чорбата подправката за риба дивисил. Придава невероятен аромат. Пробвайте!"

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати

Коментари 1

Напиши коментар
  • 1

    ники

    преди 1 година

    простете,но рибата се вари за около 5 минути,в случая е писано 35-40 мин,това не е ли много за варене на риба?

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto