Меню

69 изпитани афродизиака от Петя Петкова-Щифлер

30 януари 2013 | 11:12 | Аз жената
Добави в любими
69 изпитани афродизиака от Петя Петкова-Щифлер

Приготвяне

„Имайте предвид, че винаги голямата любов и големият успех са свързани с голям риск“ е казал Далай Лама. Но за да не се налага да рискувате, Петя Петкова-Щифлер ви предлага 69 изпитани афродизиака, с които бързо и сигурно да стигнете до любовта... или да я събудите отново! Защото във връзката доживотна гаранция няма. Единственото сигурно е, че желанието да се раздаваме безкористно, винаги дава резултати. Затова не пестете времето, чувствата, вдъхновението си за тези, които обичате. Предлагаме ви 69 начина да проверите дали любовта наистина минава през стомаха.

За автора:

Петя Петкова-Щифлер е известен кулинар, автор на „111 рецепти около света“, участник в предаването Lord of The Chefs, част от „Момичетата от града“. Тя обича да експериментира с различни вкусове и аромати, и каквото и да приготвя, влага в него цялото си сърце.

„Започнах да работя върху книгата с ясното съзнание, че не съм нито доктор, нито консултант по здравословно хранене, нито сексуален експерт, нито фотограф, а кулинарен ентусиаст, изпълнен с огромното желание рецептите ми с тяхното „ритуално“ приготвяне и вкус да допринесат за уют и красиви човешки взаимоотношения.

Толкова ми е приятно, когато хората около мен се чувстват добре, когато превръщат едно мое обикновено угощение в незабравим, уханен спомен! Това усещане бих искала да предам и на вас, драги кулинари. Разбира се, за да е една вечеря прекрасна, са необходими и много други фактори освен вкусната храна – уютна обстановка, хора с харизма и най-вече, всичко да е приготвено с любов. Постарах се да ви предложа приложими в ежедневието рецепти, а не такива, на чиито снимки единствено да се възхищавате.

Кой не желае да бъде харесван и желан?

Ние сме създадени да обичаме и да бъдем обичани. Без това велико чувство, животът ни би бил много сив и скучен. Защо искаме да бъдем красиви, умни, свежи, интересни... единствено заради нас самите или мъничко и заради другите?

Всеки от нас има муза или е муза за някого. Но понякога, залисани в ежедневието, забравяме да се вслушваме в природния си инстинкт да различаваме истинското от фалшивото, красивото от пошлото...

С годините започваме да приемаме всичко за даденост, преставаме да се стараем и да поддържаме огъня във връзката. Но в любовта, както и при всичко останало, доживотна гаранция няма.

Нека си припомним колко много сме правили, угаждали, старали, жертвали за любимия в началото на връзката!

С тази книга искам да вдъхна в хората желание да се раздават безкористно – времето си, чувствата си, вдъхновението си за любимите на сърцето си хора.

Доброто предизвиква добро! Нека не пестим мили думи и жестове към близките си. Те се нуждаят от това, дори и да не го показват.

А дали любовта минава през стомаха... оставям на вас да откриете. Но едно е сигурно – без блага дума, топлина, себеотдаване и обич, храната не може да бъде вълнуваща и да допринесе за уют в дома и сърцата ни.

Нищо и никой не може да ми отнеме убеждението, че доброто в човека е повече от лошото. Само трябва да го поддържаме с още повече добро!

Ако можех да прегърна целия свят, щях да го направя!“

„Отдай се на любовта и готвенето с цялото си сърце.“
Далай Лама

На книжния пазар от февруари 2013 г.
Обем: 164 стр.
ISBN: 978-954-28-1265-4
Издателство: „Сиела“
Корична цена: 18 лв.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай