Меню

Бухти със сирене или конфитюр

11 юли 2013 | 09:00 | Аз жената
3 от 5 гласа
Добави в любими
1 кофичка кисело мляко
брашно колкот поеме
1 ч.л. сода за хляб
2 яйца
1 ч.л. сол
1 щипка захар

Продукти
Приготвяне

Содата за хляб се изсипва в киселото мляко и се разбърква, оставя се да шупне. Добавят се двете яйца и отново се разбърква. Малко по малко се добавя и брашното (колкото поеме), солта и захарта, като сместа се размесва с ръце до получаване на гладко тесто. Ако е прекалено лепкаво се добавя още брашно. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на лист с дебелина 4-5 мм и се нарязва на ромбове. Ромбчетата се пържат в силно сгорещено олио от двете страни до златисто. Могат да се поднесат със сирене или конфитюр.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай