Меню

Австрийски щрудел с ванилов сироп

5 септември 2013 | 11:10 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг ябълки
100-150 г смлени ядки, може орехи, бадеми или микс
150-200 г захар
100 г стафиди предварително накиснати в коняк
канела
ванилов сироп
50 г разтопено масло

Продукти
Приготвяне

Ябълките се обелват и се настъргват. Леко се изстискват, за да се премахне малко от сока. Към тях се добавят захарта, ядките, канелата и стафидите. Ако стафидите не са накиснати предварително в коняк, добавете около 20 мл към сместа. Всичко се разбърква добре. Вземете листото бутер тесто и го разточете леко с точилка.

След това изсипете плънката по целия лист тесто, добавете разтопеното масло и завийте на руло. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Когато сервирате щрудела отрежете едно-две парченца и ги поставете в чинийка. Пригответе ванилов сироп (прави се по-рядък ванилов крем), с който леко да залеете парчетата. Ако предпочитате може да поръсите с пудра захар.

Опитайте още:

Снимка: Reuters

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай