Меню

Сиропиран десерт със сладко

6 ноември 2013 | 16:45 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
За тестото:
6 яйца
6 супени лъжици галета
6 супени лъжици пудра захар
2 прахчета ванилия
За сиропа:
700 г захар на кристали
800 мл вода
За украса:
сладко от ягоди, смокини, малини и или друго

Продукти
Приготвяне

Жълтъците, захарта и ванилията се разбиват добре. Към тях се прибавят галетата и предварително разбитите на сняг белтъци. Всичко се разбърква внимателно и се изсипва в тавичка намазана с масло. Пече се в умерена фурна до готовност.

След като изстине се залива със сиропа, но преди да залеете тестото може да го разрежете на малки парченца или леко да го надупчите, за да може сиропът да поеме хубаво. След това може да го намажете със сладко от ягоди, смокини или друго пожелание.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
li239 ( преди 10 години )