Меню

Запечени картофи със синьо сирене, кашкавал и шунка

29 ноември 2013 | 11:35 | Михаела Лазарова
5 от 5 гласа
Добави в любими
1 кг картофи
250 г шунка или друг колбас
150 г кашкавал
100 г синьо сирене
2 глави лук
сол, черен пипер
500 мл готварска сметана
100 г масло

Продукти
Приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват цели. След като са готови се нарязват на колелца и се поставят в тавичка или гювече, намазани с масло. Между тях се нарежда и лукът, нарязан на тънки колелца. Отделно пригответе сместа за заливане като разбиете сметаната, заедно с леко разтопеното масло, но не вряло, яйцата, настъргания кашкавал, шунката и синьото сирене. Добавете на вкус сол и черен пипер. Залейте картофите и печете до готовност.

Вижте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай