Меню

Торта във формата на зайче

10 април 2014 | 12:10 | Михаела Лазарова
3 от 5 гласа
Добави в любими
За  един блат:
200 г пудра захар
250 г кисело мляко 
4 яйца 
180 г меко масло 
1 чаена лъжичка сода
 300 г брашно 

 50 г счукани орехи 
4-5 супени лъжици натурално какао
5 прахчета ванилия
За сиропиране на блата:
Изберете между
прясно мляко
коняк
компот

Продукти
Приготвяне

За да направите зайчето ще трябва да изпечете два блата с кръгла форма. В съставките сме споделили продуктите за един блат, като за два ще трябва да удвоите количеството. Разбира се по желание може да направите основата на тортата по ваш вкус. Ако ще ползвате нашата идея, най-напред разбийте добре захарта, маслото и яйцата.

След това към тях прибавете киселото мляко и содата за хляб, която трябва да разбъркате предварително в млякото. Последни сложете брашното, ванилията, какаото и ядките. Изсипете тестото в кръгла форма за кекс и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като двата блата са изпечени и изстинали може да започнете да сглобявате зайчето.

От първия блат изрежете ушички и панделка така, както е показано на снимката. Изберете и подходяща дъска или чиния, в която да поставите тортата. Към втория блат сложете ушичките и панделката. Сиропирайте блатовете. След това с помощта на маслен крем, течен шоколад или какъвто крем обичате, намажете цялата торта.

Може да сложите малко от крема и между отделните части, за да ги залепите една за друга. За декорацията имате пълна свобода. Може да рисувате върху тортата със захарни маркери, които да закупите от супермаркета.

Да сложите хранителна боя в крема и с помощта на шприц да украсите, да използвате малки бонбонки и т. н. След като завършите с украсата, оставете тортата да стегне в хладилник.

Снимка: goodshomedesign.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай