Меню

Бананов хляб с орехи и канела

27 април 2014 | 11:01 | Михаела Лазарова
Добави в любими
3 - 4 узрели банани
малко повече от половин чаша разтопено масло 
1 чаена чаша захар  
2 яйца
1 чаена лъжичка сода за хляб 
1 1/2 чаена чаша брашно 
3 прахчета ванилия
една чаена лъжичка канела
50 г счукани орехи
пудра захар

Продукти
Приготвяне

Разбийте добре захарта, маслото и яйцата. Отделно намачкайте с вилица бананите и ги добавете към разбитите захар и яйца. В купа пресейте брашното и добавете към него содата за хляб и орехите.

Разбъркайте и обединете с останалите съставки като бъркате не с миксер, а с дървена лъжица. Последни сложете канелата и ванилията. Сложете да се пече в тавичка намазана с олио и посипана с брашно и в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След изпичането по желание поръсете с пудра захар.

Снимка и идея: youvegotmeal.blogspot.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай