Меню

Великденски хляб „Заек“

29 май 2013 | 11:00 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 яйце,
1/3 пакетче жива мая,
1 ч. ч. топло прясно мляко,
1/3 ч. ч. топла вода,
2 с. л. олио,
1 с. л. чубрица,
1 ч. л. сол,
1 с. л. захар,
около 500 г брашно,
масло за намазване преди печене

Продукти
Приготвяне

Разтваряме маята в прясното мляко заедно със захарта и 3-4 с. л. брашно.

Оставяме я на топло да втаса. След това пресяваме брашното и правим кладенче в средата. Изсипваме маята, разбитото яйце, водата, олиото, солта и чубрицата. Месим докато получим меко и еластично тесто. Готовото тесто оставяме на топло, покрито с кърпа. След като удвои обема си го премесваме и оформяме заека. Оставяме го да втаса за около час. Намазваме го с разтопено масло и го печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Рецептата е на Стоянка Савова, участва в конкурса „Най-вкусните великденски рецепти“

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай