Меню

Рибни рулца (филенца) с червена леща

18 май 2014 | 17:25 | Михаела Лазарова
Добави в любими
200 г червена леща
200 мл вода
2 с.л. сушен лук
1 ч.л. кориандър
1 ч.л. лют червен пипер
3 с.л. олио
сол на вкус
400 г рибно филе с кожа
черен пипер
връзка магданоз
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин

Продукти
Приготвяне

Сипете в купата Cooker лещата, водата, лука, кориандъра, лютия пипер и олиото. Посолете на вкус и разбъркайте. Овкусете рибните филета с черен пипер и сол, но не отстранявайте кожата от тях.

Нарежете на много ситно или смелете в блендер магданоза, чесъна, зехтина и сол на вкус. С получената магданозена паста намажете рибните филенца, навийте ги на рулца и ги забодете с клечка за зъби. По желание може да оставите филенцата и цели, без да ги навивате на рулца.

Поставете купата с леща в уреда, а върху нея сложете приставка за готвене на пара. Отгоре подредете рибните рулца. Включете уреда за готвене на програма „Бчл ориз“ и гответе до готовност.

Снимка: thinkstock

Идея: Tefal

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай