Меню

Сладки прасковки

21 май 2014 | 17:01 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 кафени чаши олио или масло
2 кафени чаши захар
1 пакетче бакпулвер
3 прахчета ванилия
2 яйца
брашно колкото поеме за меко тесто
боя за храна в червен цвят
1 буркан мармалад

Продукти
Приготвяне

В купа разбъркайте олиото, захарта, яйцата, бакпулвера, ванилията и брашно за меко тесто. От полученото добре замесено тесто се правят малки топчета. В тавичка върху хартия за печене се слагат и се пекат до готовност в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Топчетата се слепват две по две с мармалад, топват се в боя за храна и се овалват в захар на кристали. Ако искате да добавите повече мармалад, издълбайте леко вътрешната част на топчетата, смесете я с мармалада, напълнете сладките и ги слепете една с друга.

снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
ангелинка ( преди 9 години )
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )
1 rate up comment 1 rate down comment
jujka06 ( преди 9 години )
Това е опростен вариант за слепване с мармалад:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар