Меню

Двойни сладки с конфитюр

10 февруари 2014 | 12:10 | Мария Дуковска
Добави в любими
600 г брашно 
150 г захар 
150 мл олио  
3 ванилии 
1 бакпулвер 
конфитюр по желание 
пудра захар за поръсване

Продукти
Приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, ванилията и олиото. Постепенно се прибавя брашното и бакпулверът. Тестото се омесва на топка и се дели на 2 или 3 части, за да може да се точи лесно. Разточва се с дебелина 3 мм. Колкото е по-тънко тестото, толкова сладките ще са по-хрупкави. С форма за сладки или чаша се изрязват кръгове от тестото, като в половината се изрязват звезди или други форми, по-малки кръгчета. Тавата се намазва с масло или се застила с хартия за печене. Изрязаните кръгове се пекат в загрята на 170 градуса фурна за около 10 минути, докато леко порозовеят. След като изстинат тези които са без дупка се намазват с конфитюр, а тези с дупката се поръсват с пудра захар. Върху намазаната с конфитюр сладка се слага тази с дупката.

Автор на рецептата е AYSU, участник в конкурса ни „Празнични трапези".

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
didi ( преди 10 години )