Меню

Охлювчета от бутертесто с течен шоколад и ядки

17 юли 2014 | 12:20 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет бутер тесто
400 г (може и повече) течен шоколад, сладко или мармалад
150 г натрошени ядки по избор
пудра захар за поръсване

Продукти
Приготвяне

Бутертестото трябва да е добре размразено. Разстелете го на плота или масата. Намажете го обилно с течен шоколад, сладко или мармалад и поръсете с начуканите ядки. Навийте рулото и след това го нарежете на филийки с дебелина около 1,5 см, за да се получат охлювчетата.

Охлювчетата се нареждат в тавичка, постлана с хартия за печене като трябва да оставите малко разстояние между тях. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След като са готови, може да ги поръсите с пудра захар.

Снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай