Меню

Пиленца от сварени яйца

28 юли 2014 | 14:16 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 яйца
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 морков
няколко зърна черен пипер

Продукти
Приготвяне

Сложете яйцата да се варят в подсолена вода за 10-12 минути. Нарежете морковите и чушките на тънки лентички. След като яйцата се сварени и добре изстудени трябва да се обелят.

Поставете ги изправени в голяма красива чиния. Ако не стоят стабилни може съвсем леко да ги отрежете от долния край. С помощта на нож направете няколко леки разреза и поставете чушките и морковите така, както е показано на снимката.

С малко парченце чушка направете човката на пиленцата, а за очички поставете зърна черен пипер.

Снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай