Меню

Великденски сладки

27 април 2024 | 05:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
80 мин.

  • Порции: 15-20

Продукти
Приготвяне
  1. В купа сложете маслото, брашното и солта. 
  2. С помощта на вилица или с пръсти размесете съставките. 
  3. Трябва да се получи ронлива смес. 
  4. След това се добавят захарта и яйцата. 
  5. Ако разполагате с миксер с приставки за месене, може да ползвате него. 
  6. Когато се получи гладко тесто, оформете го на топка. 
  7. Увийте тестото в свежо фолио и поставете в хладилник за 30 минути. 
  8. След това върху леко набрашнен плот с помощта на точилка разточете тънко тесто, около 4 мм. 
  9. Изрежете сладките с тематични формички. 
  10. Сложете ги в тава върху хартия за печене. 
  11. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. 
  12. Оставете изпечените сладки да изстинат. 
  13. Пригответе глазурата. 
  14. Разбийте белтъците с пудрата захар на висока скорост с помощта на миксер, докато побелеят и станат лъскави.
  15. Разделете глазурата на три части и добавете хранителната боя, като разбъркате добре.
  16. Ако искате повече цветове, разделете на повече части или направете по-голямо количество глазура.
  17. Хубаво разбъркайте. 
  18. За украсяването може да ползвате сладкарски пош или лъжица, клечки за зъби, за да оформите по-красиви рисунки. 
  19. Украсените бисквити трябва напълно да изсъхнат, преди да се консумират. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай