Меню

Телешко с патладжан

11 октомври 2014 | 12:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг телешко месо за готвене
2-3 глави лук
2 чаени лъжички червен пипер
50 мл олио
4-5 големи домата или около 700 мл доматен сос
6 големи патладжана
3 скилидки стрит чесън

Продукти
Приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгчета, посолете ги и ги запържете или ги изпечете на грил тиган. Загрейте мазнина и запържете от всички страни късчетата месо. След това добавете към тях лука, черен и червен пипер.

Долейте малко вода или телешки бульон. Когато месото поомекне, прибавете и нарязаните на ситно домати/сос. Нека се готви, докато сосът се посгъсти. Накрая добавете нарязаните патладжани, сол и чесън.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай