Меню

Печен шаран с кисело зеле и ориз

4 декември 2014 | 11:50 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 шаран или друга ваша любима риба
половин кисела зелка или една по-малка
1 чаена чаша ориз
50 мл зехтин
2 дафинови листа
сол, черен пипер

Продукти
Приготвяне

Нарежете зелето и го задушете в тенджера в малко мазнина. Когато поомекне добавете ориза, черен пипер, дафинов лист и малко вода. Когато оризът е почти готов, изсипете сместа в тавичка. Върху нея сложете предварително добре измития и почистен шаран.

Капнете няколко капки зехтин върху рибата, поръсете и малко сол и черен пипер и ако е необходимо, долейте малко вода. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност на рибата.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай