Меню

Панирани пълнени чушки с кашкавал и бекон

3 май 2016 | 16:50 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
15 червени или зелени чушки (може и люти)
250 г кашкавал, настърган
100 г пушен бекон, нарязан на кубчета
1 чаша брашно
1 чаша галета
2 яйца
250 мл олио за пържене
200 г крема сирене
20 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Смесете крема сиренето с кашкавала и бекона. Измийте и почистете чушките. Напълнете ги със сместа. По желание можете да добавите и някакви подправки.

Брашното и галетата се разделят в две отделни купи. Двете яйца се разбиват също в отделна купа. Напълнените чушки се потапят първо в яйцата, след това в брашното и накрая в галетата.

Мазнината се сгорещява на средна температура в дълбок съд. Пържете чушките за няколко минути на маслена баня. Извадете и отцедете върху кухненска хартия за малко преди сервиране.

Снимка: YouTube

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай